Ekonomi 'Türkiye'de iş beğenmeme sorunu var'

'Türkiye'de iş beğenmeme sorunu var'

Paylaş
'Türkiye'de iş beğenmeme sorunu var'

Ege Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç, işçi bulmakta zorlandıklarını söyledi

Ege Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, "Türkiye’de yüzde 8 işsizlik var deniliyor. Maalesef Türkiye’de iş beğenmemezlik var. Mermer sektörüne işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Erdinç, kentteki bir otelde Burdur Ticaret Borsası tarafından mermer sektöründeki sorunlar ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin doğaltaş mermer ihracatını en fazla Çin’e yaptığını bildirdi.

Çin’de mermer üretim maliyetlerinin her geçen gün artması dolayısıyla ileriki zamanlarda Çin’e işlenmiş mermer ihracatına da başlayacaklarını ifade eden Erdinç, "Son yıllarda Hindistan Türkiye için önemli bir pazar haline geldi. Hindistan, mermerciler için en az Çin kadar muazzam bir pazar olacak. Çünkü son zamanlarda artan talepleri var. Güzel ve iyi taş alıyorlar" diye konuştu.

Mermer sektöründe işçi sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Erdinç, "Türkiye’de yüzde 8 işsizlik var deniliyor. Maalesef Türkiye’de iş beğenmemezlik var. Mermer sektöründe işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Son 2 yıldır işçi bulamamaktan dolayı üretim randımanında yüzde 30 düşüş oldu. İşçi sorununun muhakkak çözülmesi lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ege Maden İhracatçılar Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ali Gür ise Burdur’da mermerciliğin en önemli sektörlerin başında geldiğini dile getirerek, önümüzdeki dönemde özellikle Çin ve Hindistan’ın maden taleplerinin artacağını kaydetti.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye’de çok güzel bir ortam olduğunu ifade ederek, "Bu durum ekonomideki istikrar ve güvenden kaynaklanıyor. Ülkemizde böyle bir istikrar ortamı olmasaydı bunları düşünemiyor olacaktık" dedi.