Siyaset 'Türkiye'de muhtıra ve darbe dönemi kapandı'
Paylaş
'Türkiye'de muhtıra ve darbe dönemi kapandı'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNN Türk'te katıldığı programda, asker ile hükümet arasında çatışma yaşanmadığını söyledi

'YAŞANANLARA ÇATIŞMA DENMEZ’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milliyet yazarı Hasan Cemal ve Radikal yazarı Cengiz Çandar’ın CNN Türk’te yayınlanan ‘Tecrübe Konuşuyor’ adlı programının konuğu oldu.

Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarının ardından Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı’nda başlatılan aramaların, kurumlar arası çatışma olarak görülmemesini istedi.

‘TOPLUMDA UYUM SORUNU VAR’

Abdullah Gül, “Kurumlar arası çatışmadan bahsedenler Türkiye’nin yakın siyasi tarihini hiç yaşamamış gibi konuşuyor. Yetki yorumlarındaki farklılıklardan dolayı sorunlar olabilir ama buna çatışma denmez” dedi.

Gül, Türkiye’nin 1980’den bu yana demokratik standartlarını yükselttiğini, bu süreçte toplumun her kesiminde uyum sorunları yaşandığını söyledi.

‘DARBE DÜŞÜNMEK ASKERE SAYGISIZLIK’

Reform süreci içinde hatalar yapılabileceğini belirten Gül, “Tüm kurumların hukuka bağlı olduğu bir ortamın oluştuğuna inanıyorum” dedi.

Gül “2010’da darbe olur mu?” sorusuna da “Asla söz konusu değil. Bunu düşünmek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saygısızlık olur. Yanlış insanlar, yanlış arzular olabilir. Ama artık Türkiye’de muhtıralar, darbeler yaşanmaz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı