Advertorial Türkiye'deki bütün icralık ev ve araçlar bu siteden geçiyor
Sponsorlu

Türkiye'deki bütün icralık ev ve araçlar bu siteden geçiyor


Paylaş
Türkiye'deki bütün icralık ev ve araçlar bu siteden geçiyor

Türkiye'deki bütün icralık ev ve araçlar bu siteden geçiyor

18 bin liraya 2008 model Audi A3, 30 bin liraya Beylikdüzü'nde 3+1 daire, 15 bin 600 liraya 2008 model Mercedes Vito... Sadece bu kadar da değil; Boğaz'da bir yalı, büyükbaş hayvan, hastane malzemeleri, çeşitli bilgisayar ve telefonlar! Bütün bu saydıklarımız icra dairelerinden satışa çıkarılan ve satılan mallardan sadece bazıları.

Türkiye'de hep icralık olan vatandaşların ucuza satılan malları ve düştükleri zor durumlar anlatılır durur. Bunun yanı sıra "ağlayanın malı gülene hayır etmez" düşüncesiyle icra ihalelerinden kimse mal almak istemez. Herkesin bu ihalelerden uzak durmasını fırsat bilenler ise bütün bu icralık malları neredeyse yok fiyatına topluyorlar. Aslında icradan mal almak borçluya yardım etmek demektir. İcralık malları düşük fiyattan toplayıp satarak çok yüksek kazançlar elde etmeye başlayan bu gruplar zamanla ihaleye girmek isteyen vatandaşları da ihalelere sokmamaya başlamışlar. Bu durumdan en büyük zararı ihalelerde rekabet olmadığı için mallarını değerinin çok altında bir fiyata mecburen satmak zorunda kalan vatandaşlar görüyor.

2001 krizinde büyük zarar eden ve icralık olan bir ailenin çocuğu olan Can Emrah Özoral tarafından kuruldu. Kurduğu internet sitesiyle Türkiye'nin tüm illerindeki icra ihalelerini bir kaynakta toplayan Özoral, vatandaşların icra ihalelerine girme konusunda yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmeyi de başardı. Bugün Türkiye'deki icra ihalelerinin yüzde 90'ının şartnamelerine yer verildiği sitenin üye sayısı 180.000 e ulaştı.

Detaylar için tıklayınız

İhalelere katılmak borçlunun borcunu ödemesi için bir yardım olarak da sayılıyor. İlk ihale bedeli icraya düşen malların piyasa ederlerinin % 60’ından başlarken ihaleye katılım sağlanmayınca ikinci ihaleye yine piyasa ederinin % 40’ından satış başlar. Böylelikle borçlunun borcunun ödenmesi için alacaklının biçmiş olduğu değer düşer ve borçlunun malı/malları piyasa ederinin çok altında satılır. Ayrıca bekleyen malların depolanma/bekletilme masrafı da borçludan artı olarak alınır. Kısacası ihalelere katılmak bir bakımdan vatandaşlık görevimizken, uygun fiyatı vererek kendimiz için bu yatırım alanı kendi lehimize çevirmemiz mümkün.

Türkiye’de VIP hizmet veren tek icra ihale sitesi olan icralik.com VIP üyelerine danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak sunmaktadır. VIP departmanı üyeleri için alımını gerçekleştirmek istedikleri gayrimenkullerinde resimlerini onlar için çekip üyelerinin zaman kaybını önler. Site de resim yayınlamamız bir emlakçıdan ev alıyormuşsunuz gibi size imkan sağlar. Ayrıca ihalelerde üyelerine telefonla içerde olan biten her şeyin bilgisi anlık olarak sunarak üyenin istediği gibi fiyatı arttırma yada çekilme olanağı sunuluyor. Menkul ve gayrimenkullerin araştırmalarını sizin adınıza yaparak hem zamandan kar etmenizi hem de neyi almak istediğinizi sizin karşınıza tüm detaylarıyla hazırlayıp sunması da icra ihalelerinden yapılacak olan alımın daha güçlü olmasına sebep oluyor.

İhalelere katılmak hem karlı bir alım getirirken hem de borçlunun mağduriyetinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Detaylar için tıklayınız