Dünya Türkiye'den Yunanistan'a şaşırtan öneri

Türkiye'den Yunanistan'a şaşırtan öneri

Paylaş
Türkiye'den Yunanistan'a şaşırtan öneri

Ankara'nın, büyük bir mali kriz içinde bulunan Yunanistan'a yardım önerdiği öne sürüldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu’ya, "Yunanistan’a mali yardım yapma önerisinde bulunduğu" öne sürüldü.

Atina’da yayımlanan Ta Nea gazetesi, geçen hafta Başbakan Erdoğan ile Papandreu arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, "Başbakan Erdoğan’ın Yunanlı karşıtına mali yardım yapma fikrini resmen dile getirdiğini, ancak önerinin Papandreu tarafından nezaketle reddedildiğini" savundu.

Haberde, diplomatik kaynakların, "Türkiye’nin, Yunanistan’a ekonomik yardım düşüncesiyle bu konunun ayrıntılarının ele alınması için, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın bir Atina ziyareti yapması yolundaki haberlerin son günlerde Türk medyasında yer aldığını, ancak gerçekle ilgisi bulunmadığını" kaydettikleri belirtildi.

GÖRÜŞTÜKLERİ DUYURULMUŞTU

Gazete, aynı kaynakların, Bağış’ın, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek İşbirliği Komisyonu görüşmeleri çerçevesinde, Başbakan Erdoğan’ın Atina ziyaretinden bir gün önce diğer ilgili bakanlarla birlikte Yunanistan’a gelmesi olasılığı olduğunu da ifade ettiklerini kaydetti.

Atina Haber Ajansı (ANA), geçen Cuma öğleden sonra, Başbakan Erdoğan ile Papandreu’nun bir telefon görüşmesi yaptıklarını duyurmuştu. ANA, görüşmede, Erdoğan’ın Yunanlı karşıtının daveti üzerine yapacağı Atina ziyareti için tarih belirlenmesi konusunun ele alındığını ve söz konusu ziyaretin Mayıs ayı ortalarında gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetmişti.

Haberde, iki ülke başbakanının, ziyarete en iyi şekilde hazırlanılması, özellikle Dışişleri ve Avrupa konuları ile ekonomik işbirliği alanında, Yüksek İşbirliği Komisyonu’na katılacak yetkili bakanların temaslarının kısa sürede gerçekleşmesi konusunda görüş birliği sağladıkları belirtilmişti.

AA

Haberin Devamı