Gündem Türkiye'nin 5. yüz naklinde son durum!

Türkiye'nin 5. yüz naklinde son durum!

Paylaş
Türkiye'nin 5. yüz naklinde son durum!

Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ekibi, Muğla'da ölen Polonyalı turist 42 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzünü alıp 26 yaşındaki Recep Sert'e nakletmek üzere operasyon başlattı

Türkiye'nin ilk yüz naklini 20 Ocak 2012 tarihinde Uğur Acar'a, 4'üncü nakli ise Turan Çolak'a yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, bu kez 5'inci yüz nakli operasyonu için harekete geçti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10370","10370","201307","10370-1.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10370","10370","201307","10370-1.jpg");

Muğla'daki bir otelde tatil yapan Polonyalı turist 42 yaşındaki Andrzej Kucza denizde yüzerken rahatsızlanarak kalbi durdu. Kaldırıldığı hastanede kalbi tekrar çalıştırılan ancak beyin fonksiyonlarını yitirdiği belirlenen Polonyalı turistin yüzü de dahil tüm organlarını bağışladığı öğrenilince Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki yüz nakli ekibi vericinin yüzünü almak için dün gece Muğla'ya hareket ederken alıcı olarak 26 yaşındaki Recep Sert ise İzmir'den Antalya'ya çağırıldı.

Turistin yüzü, Bursa'nın İnegöl ilçesinde kaza sonucu ateşli silah yaralanmasıyla gözlerini ve yüzünün büyük bir bölümünü kaybeden Sert'e nakledilecek.

Haberin Devamı

YÜZÜ ALACAK EKİP MUĞLA'YA GELDİ

Türkiye'nin 5'inci yüz naklinde donör Andrzej Kucza'nın yüzünü alacak ekip, operasyon için Muğla Yücelen Hastanesi'ne 00.30 sıralarında geldi. Karayoluyla gelen ekip, herhangi bir açıklamada bulunmadan hastaneye girdi.

POLONYALI TURİSTİN YÜZÜ ALINDI

Türkiye'nin 5'inci yüz naklinde donör Andrzej Kucza'nın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın başkanlığındaki 9 kişilik ekip tarafından alındı. Saat 01.00 başlanan operasyon 05.30'da son buldu. Operasyonda yüzün yanı sıra çene kemiğinin de alındığı kaydedildi. Andrzej Kucza'nın alınan yüzünün yerine silikondan maske yapıldığı belirtildi. Ekip alınan organ ile Dalaman Havaalanı'na hareket etti.

Türkiyenin 5. yüz naklinde son durum

Türkiyenin 5. yüz naklinde son durum

Türkiyenin 5. yüz naklinde son durum

Türkiyenin 5. yüz naklinde son durum

YÜZÜ ALAN EKİP ANTALYA’YA ULAŞTI

Türkiye’nin 5’inci yüz nakli için Antalya’dan Muğla’ya giden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ekibi, sabaha karşı Polonyalı Andrzej Kucza’nin (42) yüzünü alarak Dalaman ilçesine geçti.

Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Antalya Havaalanına gelen Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi kısa sürede hastaneye ulaştı. Nakledeceği yüzü kendisi taşıyan Prof. Dr. Ömer Özkan ameliyat nasıl geçti sorusuna “Gayet güzel geçti" cevabını verebildi.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR 5 SAAT ÖNCE BAŞLADI

Muğla’daki bir otelde tatil yaptığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Andrzej Kucza’nın ailesinin yüzünü bağışlaması üzerine, Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya’ya çağırılan 26 yaşındaki Recep Sert gece 23.15 sıralarında kente geldi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne giriş yapan Sert, yaklaşık 5 saat ameliyata hazırlandı. Muğla’daki ekibin saat 07.30 sıralarında Antalya’ya ulaşmasının ardından, Türkiye’nin 5’inci yüz nakli operasyonunun başladığı bildirildi.

BEŞİNCİ YÜZ NAKLİ RECEP SERT'E

Bursa’nın İnegöl ilçesi nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Recep Sert’in 2007 yılında temizlediği av tüfeğinin ateş alması sonucu saçmaların yüzüne isabet ettiği öğrenildi.

Bekar ve döner ustası olduğu belirtilen Sert, olayın ardından çenesinin büyük bölümünü, sol gözünü ve 12 dişini kaybetti. Burnunda da ağır tahribat meydana gelen Sert, bugüne kadar bazı ameliyatlar geçirdi.

Sert, bir yıl önce yüz nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine başvurmuştu.

Haberin Devamı

DHA