Gündem Türkiye'nin dünü bugünü

Türkiye'nin dünü bugünü

Paylaş
Türkiye'nin dünü bugünü

Türkiye, yıllardır gündeminden düşmeyen terör belasına son iki ayda 37 şehit verdi. Son günlerde tırmanan terör örgütü PKK'nın saldırılarında her gün yeni bir acı yüreğimizi yakıyor

Türkiye’nin yıllardır değişmeyen tek gündemi teröre verilen canlar. Terör örgütü PKK’nın hain saldırıları son günlerce arttı. Son iki ayda 37 evladımızı şehit verdik. Hakkari Şemdinli’de geçen pazartesi Jandarma Er Mehmet Birlik (21) teröristlerin açtığı ateşle şehit olmuştu.

Haberin Devamı

Yedi ay önce davul zurna ile evlatlarını askere yollayan Hatice ve Cevdet Birlik çifti, acı haberle yıkılmıştı. Mehmet Birlik, önceki gün Söke Karacahayıt köyünde toprağa verilmişti.

İkizin acısı

Türkiye şehidini toprağa verdiği saatlerde Şırnak Uludere’den gelen acı haber yürekleri bir daha yakmıştı. PKK’lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu Er Rauf Adam (21) şehit düşmüştü. Rauf Adam, Bitlisli 9 çocuklu Zeki ve Naime Adam çiftinin 5 erkek çocuğundan biriydi.

Rauf dün Antalya’da toprağa verildi. Şehidin bir yıl önce vatani görevini tamamlayan ikiz kardeşi Tahir Adam, anne karnından itibaren 21 yıl birlikte yaşadığı ikizinin fotoğrafını taşırken güçlükle ayakta durdu.

Babanın isyanı

Haberin Devamı

Şırnak Uludere’deki askeri birliğe önceki gece PKK’lı teröristler sınırın Irak tarafında üç ayrı noktadan ateş açtı. Sabaha kadar süren çatışmada Uzman Çavuş Mehmet Tez (24) şehit oldu, 1 korucu yaralandı. Şehidin acı haberi Yozgat’taki ailesinin yüreğini yaktı.

Şehidin bir yıl önce evlendiği eşi Tuğba Tez yıkıldı. Anne Fatma Tez ‘Oğlum izne gelecektin’ diye feryat ederken baba Rasim Tez devlete sitem etti. Acılı baba “Koca bir devletin var, koca bir milletin var. Dört tane çapulcu, devleti yok, milleti yok. Dört çapulcu ile baş edilemiyorsa yazıklar olsun. Bu çocuğun suçu bu devlete, bu millete hizmet etmek mi?” diye gözyaşı döktü. Yozgat’ta, dün 3 bin kişi cenaze töreninin ardından 176’ıncı şehidini uğurladı.