Spor Türkiye'nin en çok gol atan takımı

Türkiye'nin en çok gol atan takımı

Paylaş
Türkiye'nin en çok gol atan takımı

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden ve liderliğini 8 puan farkla sürdüren Kardemir Karabükspor, 61 golle Türkiye'nin en fazla gol atan takımı

Ligde yaptığı 26 karşılaşmada 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 de mağlubiyet alan Kardemir Karabükspor, attığı 61 gole karşılık 21 gol yedi. Topladığı 60 puanla ligin bitimine 8 hafta kala en yakın rakibi Bucaspor ile arasındaki puan farkını 8’e çıkarttı.

Turkcell Süper Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3 Lig’de mücadele eden takımlar arasında en fazla golü atmayı başaran Kardemir Karabükspor’un Nijeryalı yıldız oyuncusu Emenike de Bank Asya 1. Ligi’nde 14 golle gol krallığı listesinde ilk sırada yer alıyor.

Emenike’yi, Kardemir Karabükspor’un golcü oyuncusu Yasin Avcı 13 golle takip ediyor. Sahasında oynadığı karşılaşmalarda yenilgiyle tanışmayan kırmızı-mavili ekip, kalesinde gördüğü 21 golle de Bank Asya 1. Lig’in en az gol yiyen takım durumunda.

SÜPER LİG HAZIRLIKLARI

Kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, il genelinde sadece spor alanında değil, her alanda Süper Lig hazırlıklarının başladığını söyledi. Kardemir Karabükspor’un Batı Karadeniz Bölgesi’nin onuru ve gururu olduğunu anlatan Tankut, şöyle dedi: "İlimizde Süper Lig heyecanı başladı. Yükselişimizi sürdürerek şampiyon olmak ve bir üst lig Süper Lig’e çıkmak istiyoruz.

Takım, taraftar ve şehir buna hazır. Arkamızda bütün bu bölgenin olduğunu biliyoruz. Herkes ilimizin tanıtımı adına takımımıza sahip çıkıyor ve hazırlıklar yapıyorlar. Maçlarımızı oynadığımız Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı yenilenecek. Bünyemizde futbol okulu da oluşturulacak. Yakaladığımız başarıyı sürdürmek istiyoruz. Henüz lig bitmedi, daha 8 final havasında maçımız var. Bu maçları ciddiyeti bozmadan, sıkı şekilde hazırlanarak kazanmak istiyoruz."

Haberin Devamı

AA