Önümüz Kurban Bayramı. Tatlı yiyip tatlı konuşmanın tam zamanı. Baklava, şöbiyet, kadayıf, sütlü nuriye, kazandibi ve daha niceleri sofrada iştah kabartıyor. Cumartesi Postası Jürisi en iyi 11 tatlıcıyı sizler için seçti. Günde 70 bin adet üretilen baklavanın fıstığı Antep’ten, cevizi Karahisar’dan, yağı Urfa yaylalarından alınıyor. Tavsiyeler: Baklava, Sütlü Nuriye, Fıstıklı Gelin Bohçası. Babadan yadigar kalan ve 114 yıldır ayakta kalıp da hiç şubesi olmayan tatlıcıyı 1957’den beri işleten sevim işgüder, badem ezmelerini müşterilerine kendi elleriyle tattırıyor. İzmir’de pasta denince ilk akla gelen reyhan’dır. Tavsiyeler: vişneli sükse, polka ve Balkabaklı, Krokanlı Balka. Lokum ve akide şekeri denince akla gelen ilk yerlerden. istanbul’da 4 şubesi var. Tavsiyeler: lokum, Badem Ezmesi, akide Şekeri. Pasta, turta, çikolata, kakao ve kremaya dayalı batı kökenli tatlılarıyla ünlü Baylan’ın şubeleri Kadıköy ve Bebek’te. Tavsiyeler: Kup Griye, adisababa, Trüf. Yeni nesil damak zevkine de hitap eden divan, Türkiye geneline yayılmış 19 şubesiyle hizmet veriyor. Tavsiyeler: Kestaneli pasta, marondegize, Çikolata kaplı portakal Kabuğu. Hacıbaba’nın 1949’a kadar uzanan namı, mis kokulu tereyağ ve ılık sunulan tatlılardan geliyor. Tavsiyeler: cevizli ve fıstıklı Baklava, sultan padişah, Şöbiyet. Baklava çeşitlerini Gaziantep’in boz fıstığı, urfa’nın halis sade yağı ve el açması hamurdan imal edip taş fırında pişiriyorlar. Tavsiyeler: limon Bademli midye Baklava, Hasır Kadayıf, Böğürtlenli Şöbiyet 1982’de izmir Kemeraltı’nda 18 metrekarelik bir dükkanla başlayan yolculuk, bugün Türkiye ve yurtdışındaki 130’u aşkın şubeyle devam ediyor. Tavsiyeler: sütlaç, Kazandibi, fırın sütlaç. 107 yıl önce Gaziantep’te kurulan tatlıcı, ürünlerinin ununu Harran Ovası’nda yetişen buğday unundan alıyor. Tavsiyeler: Havuç dilimi Baklava, Şöbiyet, Kare Baklava. 1957’de kurulan, bugün istanbul’un birçok seçkin noktasında hizmet veren dilek’te her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi üç kutu çikolata alana bir kutu çikolata hediye.