Türkiye'nin en iyi 11 tatlıcısı

Önümüz Kurban Bayramı. Tatlı yiyip tatlı konuşmanın tam zamanı. Baklava, şöbiyet, kadayıf, sütlü nuriye, kazandibi ve daha niceleri sofrada iştah kabartıyor. Cumartesi Postası Jürisi en iyi 11 tatlıcıyı sizler için seçti.

18 Ağustos 2018, Cumartesi 03:44
A A
KARAKÖY GÜLLÜOĞLU

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU

Günde 70 bin adet üretilen baklavanın fıstığı Antep’ten, cevizi Karahisar’dan, yağı Urfa yaylalarından alınıyor. Tavsiyeler: Baklava, Sütlü Nuriye, Fıstıklı Gelin Bohçası.

BEBEK BADEM EZMESİ

BEBEK BADEM EZMESİ

Babadan yadigar kalan ve 114 yıldır ayakta kalıp da hiç şubesi olmayan tatlıcıyı 1957’den beri işleten sevim işgüder, badem ezmelerini müşterilerine kendi elleriyle tattırıyor.

REYHAN PASTANESİ

REYHAN PASTANESİ

İzmir’de pasta denince ilk akla gelen reyhan’dır. Tavsiyeler: vişneli sükse, polka ve Balkabaklı, Krokanlı Balka.

ALİ MUHİDDİN HACI BEKİR

ALİ MUHİDDİN HACI BEKİR

Lokum ve akide şekeri denince akla gelen ilk yerlerden. istanbul’da 4 şubesi var. Tavsiyeler: lokum, Badem Ezmesi, akide Şekeri.

BAYLAN PASTANESİ

BAYLAN PASTANESİ

Pasta, turta, çikolata, kakao ve kremaya dayalı batı kökenli tatlılarıyla ünlü Baylan’ın şubeleri Kadıköy ve Bebek’te. Tavsiyeler: Kup Griye, adisababa, Trüf.

DİVAN PASTANELERİ

DİVAN PASTANELERİ

Yeni nesil damak zevkine de hitap eden divan, Türkiye geneline yayılmış 19 şubesiyle hizmet veriyor. Tavsiyeler: Kestaneli pasta, marondegize, Çikolata kaplı portakal Kabuğu.

HACIBABA

HACIBABA

Hacıbaba’nın 1949’a kadar uzanan namı, mis kokulu tereyağ ve ılık sunulan tatlılardan geliyor. Tavsiyeler: cevizli ve fıstıklı Baklava, sultan padişah, Şöbiyet.

SAYTAD

SAYTAD

Baklava çeşitlerini Gaziantep’in boz fıstığı, urfa’nın halis sade yağı ve el açması hamurdan imal edip taş fırında pişiriyorlar. Tavsiyeler: limon Bademli midye Baklava, Hasır Kadayıf, Böğürtlenli Şöbiyet

BOLULU HASAN USTA

BOLULU HASAN USTA

1982’de izmir Kemeraltı’nda 18 metrekarelik bir dükkanla başlayan yolculuk, bugün Türkiye ve yurtdışındaki 130’u aşkın şubeyle devam ediyor. Tavsiyeler: sütlaç, Kazandibi, fırın sütlaç.

İMAM ÇAĞDAŞ

İMAM ÇAĞDAŞ

107 yıl önce Gaziantep’te kurulan tatlıcı, ürünlerinin ununu Harran Ovası’nda yetişen buğday unundan alıyor. Tavsiyeler: Havuç dilimi Baklava, Şöbiyet, Kare Baklava.

DİLEK PASTANELERİ

DİLEK PASTANELERİ

1957’de kurulan, bugün istanbul’un birçok seçkin noktasında hizmet veren dilek’te her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi üç kutu çikolata alana bir kutu çikolata hediye.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.