Yaşar Özay Türkiye'nin en şanslı okulu
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin en şanslı okulu

MEF Üniversitesi’nin ‘Okulda Üniversite Modeli’ ile Ayazağa Ortaokulunda, dünyanın en tanınmış üniversitelerinden Indiana, Columbia, Georgia, Missouri ve Purdue Üniversitelerinde eğitim görmüş öğretim üyeleri öğretmenlik yapıyor

Binlerce okul öğretmensizlikten yakınırken, Türkiye’nin en şanslı okulu olan Ayazağa Ortaokulu öğrencileri matematik dersini dünyanın en iyi üniversitelerinde doktora yapmış öğretim üyelerinden alıyor. MEF Üniversitesinin başlattığı nitelikli ve deneyimli öğretmen yetiştirmeyi hedefleyen “Okulda Üniversite Modeli” ile 5.sınıf öğrencilerinin derslerine giren akademisyenlerin, okulları bilerek öğretmenliği öğretmeleri amaçlanırken, eğitim fakültesi öğrencilerinin de teorik bilgilerini okulda kazandıkları deneyimle pekiştirmeleri ve mesleğe adım attıklarında zorluk yaşamamaları hedefleniyor.



Üniversitede geliştirdikleri “Okulda Üniversite Modeli” ile çok başarılı olduklarını belirten MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, öğretmenlerin ve öğrencilerin yapılan araştırma sonucunda eğitim kalitesinin ve ders başarılarının yüzde yüz arttığının Milli Eğitim Bakanlığı’nın raporlarıyla da ispatlandığını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Özcan, ‘‘Okulda Üniversite Modeli’’nin dört yıllık eğitim fakültesi versiyonunun henüz birinci yılında olduğunu ve modelin bütün boyutlarının uygulamaya konması için dört yıllık bir zamana daha ihtiyaç duyduklarını belirti.



Öğretmenliğe ilk adımı sınıfta attılar

Haberin Devamı

MEF Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan, eğitim fakültesinde öğretmen yetiştiren akademisyenlerin öğretmenlik deneyimi olması gerektiğini belirterek şunları söylüyor; “Çocuklar neyi iyi anlıyor, neyi anlayamıyor, nasıl anlatmak gerekiyor, çocuklar nasıl düşünüyor? Bunları da Yrd. Doç. Dr. Utku Aydı Yrd. Doç. Dr. Utku Aydı Yrd. Doç. Dr. Utku Aydı Doç. Dr. Zümra Özyeşil Yrd. Doç. Dr. Gökçe Bulgan, Prof. Dr. Mustafa Özcan, Kenan Akbal Ar. Gör. Burcu Özgülük Yrd. Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan Yrd. Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan Yrd. Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan Ata Mermer teorik bilgilerin yanı sıra pratikte tespit ediyoruz. Bir akademisyen de sınıfta nasıl davranılacağını, sınıfı nasıl susturacağını bilmeli. Bu yıl 5. sınıflardan başladık amacımız 8. sınıfa kadar öğrencilerin derslerine girmek.”

Öğretmen adayları da yararlanıyor

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Ayazağa Ortaokulu’na gelerek başarısı düşük veya istekli çocuklara ders çalıştırıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder