Gündem Türkiye'nin en uğursuz koltuğu

Türkiye'nin en uğursuz koltuğu

Paylaş
Türkiye'nin en uğursuz koltuğu

Kilis Belediye Başkanlığı koltuğunda 32 yılda, 4'ü belediye başkanı ve vekili olmak üzere 7 kişi öldürüldü

Kilis Belediye Başkanlığı makamı, koltukta oturanlara pek uğurlu gelmiyor. 2 gün önce Kilis Belediye Başkanı Ak Partili M. Abdi Bulut’un makamının bulunduğu katta silahlı saldırıda bulunulduğu belediyede, son 32 yılda 3 başkan, 1 başkan vekili ile 1 başkanın oğlu, 1 başkanın şoförü ve bu şoförü vuranın ağabeyi uğradıkları saldırılarda yaşamını yitirdi.

8 Mart 1977’de CHP’den Kilis Belediye Başkanı seçilen avukat Mehmet Yeşilçimen, 9 ay başkanlık yaptıktan sonra 11 Aralık 1977’de, rant kavgası nedeniyle Yusuf Kanlı tarafından öldürüldü.

1970 - 1980 arasında çeşitli dönemlerde farklı sağ partilere mensup belediye başkan vekilliği yapan Ahmet Gürdal 1988’de kendisine ait otelin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Irak kökenli Türkmen olan ve MHP’den 1994’de belediye başkanlığını kazanan Dr. Burhan Kerküklü ise, 31 Aralık 1995’te ‘itfaiyenin yeri’ olarak bilenin belediyeye ait arazinin tahsisi nedeniyle çıkan kavgada partisinin Merkez İlçe Başkanı İsmail Mısırlı’nın kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirdi.

İLKİNDE KURTULDU, İKİNCİSİNDE ÖLDÜ

Silahların namluları bu kez daha önce 3 dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Ekrem Çetin ile aynı partinin Merkez İlçe Başkanı olan oğlu Cahit Çetin’e çevrildi.

27 Nisan 1999’da, eskiden yaşanan bir park yeri meselesinden dolayı Orhan Yılmaz’ın saldırısına uğradı. Olay tarihinde başkan olmayan Çetin yaralandı, zanlı ise kaçtı.

Başkan olmadığı için kendi işleri ile uğraşan Ekrem Çetin ile oğlu Cahit Çetin’e 3 Haziran 2005’te bir restoranda yemek yerken yine silahlı saldırı düzenlendi ve baba-oğul yaşamını yitirdi.

MAKAM ŞOFÖRÜ ÖLDÜRÜLDÜ

Kara bulutlar iki dönemdir AK Parti’den başkanlık koltuğuna oturan Abdi Bulut’un üzerinden de gitmedi. 2 kez saldırıya uğrayan Abdi Bulut’a, 2005’in Ağustos ayındaki ilk olayda, cuma namazı sonrası Şıh Mehmet Yolu’nda Mehmet Zezzele’nin saldırısına uğradı.

13 Kasım 2006’da ise Özel Kalem Müdürlüğü’nde Park ve Bahçeler Müdürü Ali Deli ile Başkan M. Abdi Bulut’un makam şoförü Mustafa Çetin arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Deli’nin oğlu Osman Deli, Çetin’i öldürdü. Özel Kalem Müdürü ile katin zanlısının oğlu, diğer oğlu ve 2 yeğeni tutuklandı.


Ahmet KAYA/KİLİS (DHA)

3