Dünya Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu yakında...

Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu yakında...

Paylaş
Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu yakında...

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi, Konsolosluk için gerekli yasal işlemlerin tamamlandığını söyledi

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Hükümeti’nin Dış İlişkiler sorumlusu Fellah Mustafa, Türkiye’nin Erbil’de açmaya karar verdiği konsolosluk için gerekli yasal işlemlerin tamamlandığını ve en kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi’ne ait ‘Peyamner’ isimli internet sitesi, Mustafa’nın Kürt hükümetinin web sayfasında Türkiye’nin Erbil Konsolosluğu’na ilişkin açıklama yaptığını yazdı. Kürt Hükümetinin Dış İlişkiler Sorumlusu Fellah Mustafa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu’nun bölgeye yaptığı ziyarette Türkiye Hükümetinin Erbil’de konsolosluk açma istemini Mesut Barzani’ye iletirken Kürt yönetimi ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Fellah Mustafa, Türkiye’nin başvurusu üzerine konsolosluk açılması için gerekli yasal işlemlerin tamamlandığını ve kısa zamanda konsolosluğun açılacağını belirtirken şöyle dedi:

“Atılan bu adımla bölgemiz ve Türkiye arasındaki ilişkiler gelişme noktasına ulaşacak. Bu konsolosluk ikili ilişkilerin, siyasi,ticari ve kültürel alanda gelişmesine yardımcı olacak. Kürdistan Hükümeti (Kuzey Irak’taki yönetimi kast ediyor) Türkiye Hükümeti’nin attığı bu adımdan memnun ve sınır komşusu ülkelerle iki tarafında çıkarına olacak şekilde ilişkilerin gelişmesini umut ediyoruz. Aynı zamanda uluslararası ilişkilerin de aynı şekilde gelişmesini istiyoruz. Kısa süre sonra Bağdat’taki Türkiye Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı’ndan oluşan bir heyet Erbil’i ziyaret edecek.”

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/ (DHA)