Dünya 'Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği tarih yazacak'

'Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği tarih yazacak'

Paylaş
'Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği tarih yazacak'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanı Mecdi el-Halidi, "Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği, tarih yazacak" dedi

Türk hükümetine ve halkına, Filistin meselesindeki tavrından dolayı teşekkürlerini sunan Halidi, Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu’nun, Filistin’in BM’ye "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü başvurusu oylamasına destek için New York’a gitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Halidi, "Türk Dışişleri Bakanı’nın böyle bir anda yanımızda olmasını takdir ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk yöneticilere Filistin’in meşru haklarını elde etmesi konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin Filistin’e verdiği desteği, tarih yazacak" ifadesini kullandı.

Halidi, Filistin’in BM’ye, "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü başvurusu oylamasına saatler kala, sonuç hakkında iyimser olduğunu ifade etti. Bütün engellere rağmen uluslararası toplumda 1967 yılı sınırlarında bir Filistin devletinin ilanı ve Filistin halkının kendi kaderini kendisinin belirlemesi konusunda tam bir kanat oluştuğunu belirten Halidi, Filistin’in tüm sorunlarının çözümü için ısrarcı olduklarını vurguladı.

AA

Haberin Devamı