Dünya Türkiye'nin iade ettiği 3 İngiliz Londra'da serbest

Türkiye'nin iade ettiği 3 İngiliz Londra'da serbest

Paylaş
Türkiye'nin iade ettiği 3 İngiliz Londra'da serbest

İngiliz polisi, IŞİD'e katılacakları kuşkusuyla İstanbul'da yakalanıp İngiltere'ye gönderilen Gafur H, Muhammed N. ve Muhammed Abdulla H'nin kefaletle serbest bırakıldığını açıkladı. Gençlerin Türkiye'de yakalanması İngiliz basında geniş yer buldu

TIMES: Üç İngiliz genç Suriye'ye girerken durduruldu

IŞİD'e katılmak istedikleri iddia edilen ve İstanbul'da yakalanan üç İngiliz genç, terörizm şüphesiyle İngiltere'ye gönderildikten sonra Londra'da gözaltına alındı. İngiltere polisi, yaşları 17 ve 19 arasında değişen üç gencin, Suriye sınırına geçme girişimi sırasında yakalandıklarını ve Londra'ya gönderildiklerini açıkladı.

INDEPENDENT: IŞİD'e katılmak istedikleri iddia edilen üç genç İstanbul'da yakalandı


Suriye sınırına geçme şüphesi bulunan üç İngiliz genç, Türkiye'de yakalandıktan sonra İngiltere'ye getirildi. Londra merkez polis karakolunda sorguları devam eden gençler, terörizm saldırısı yapma planı şüphesiyle gözaltına alındı. Geçen haftalarda da Londra'dan üç genç kız IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye gitmiş buradan da Suriye sınırına geçtikleri iddia edilmişti.

TELEGRAPH: IŞİD'e katılmaya çalışan üç İngiliz genç İstanbul'da yakalandı

Londra'da yaşayan ve yaşları 17 ile 19 arasında değişen üç İngiliz genç, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmek üzereyken Türk yetkililerince durduruldu. Kimlikleri açıklanmayan gençler, cumartesi akşamı İngiltere'ye gönderildikten sonra Londra merkez polis karakolunda tutuldu. Bu gözaltılar, Londra'dan üç genç kızın "cihatçı gelin" olmak için evlerini terk etmelerinden birkaç hafta sonra yaşandı. Diğer yandan İngiliz Parlamentosu İçişleri Komitesi Başkanı, Irak ve Suriye'ye giden İngiliz gençlerin sayısının tahmin edilenden çok daha büyük olduğunu gösterdiğini söyledi.

BBC: Türkiye, Suriye girişiminden sonra üç İngiliz genci geri gönderdi

İngiltere Emniyeti, Suriye'ye seyahat eden üç İngiliz gencin Türk yetkililer tarafından durdurularak İngiltere'ye gönderildiğini ve burada gözaltına alındığını açıkladı. Terörizm planı yapma şüphesiyle gözaltına alınan gençler, Londra merkez polis karakolunda sorgulandı. Bir Türk yetkili, BBC'ye yaptığı açıklamada, gençlerin Barcelona'dan İstanbul'a uçtuklarını ve Türk yetkililerince Sabiha Gökçen Havalimanı'nında durdurulduklarını söyledi.

DAILY MAIL: IŞİD'e katılmak isteyen üç İngiliz genç İstanbul'da yakalandı

İngiltere polis sözcüsü, Türk yetkililerinin zamanında uyarılmasıyla üç gencin Suriye'ye geçmeden yakalandığını söyledi. Cuma günü iki gencin kaybolduğu bilgisi verilirken iki gencin 19 yaşındaki başka bir genç ile Suriye'ye geçme girişiminde bulunduğu bildirildi. Türk yetkililerle kontağa geçen İngiliz polisi, söz konusu gençlerin İngiltere'ye geri gönderilmesini sağladı.

Gonca YAĞCI / LONDRA, DHA

Haberin Devamı