Yaşam Türkiye'nin ilk Formula takımı

Türkiye'nin ilk Formula takımı

Paylaş
Türkiye'nin ilk Formula takımı

Türkiye'nin ilk Formula takımı olan İstanbul Teknik Üniversitesi Formula SAE takımı ikinci aracıyla İtalya'da.

Türkiye'nin ilk Formula takımı olan İstanbul Teknik Üniversitesi Formula SAE takımı ilk olarak 2010 yılında ABD Michigan'da düzenlenen Formula SAE yarışına katılarak ülkemizi temsil etmişlerdi. Ülkemizin ilk 4 silindirli formula aracını yapan bu ekip bugün başka bir ilke imza atarak ilk tek silindirli formula aracını yaptı. 29 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında İtalya Parma'da Riccardo Paletti pistindeki yarışa katılan araç aynı selefi gibi tamamen öğrenci tasarımı ve imalatı olmasıyla göz dolduruyor.

Haberin Devamı

Formula SAE, Otomotiv Mühendisleri Derneği'nin (Society of Automotive Engineer) 25 yılı aşkın süredir düzenlediği üniversite düzeyinde uluslararası bir formula yarışıtır. Bu seneki İtalya yarışına 75 üniversite başvurmuştu fakat yarıştan çekilmeler sonucu piste 49 takım çıktı. Ülkemizi temsil eden tek takım ise İstanbul Teknik Üniversitesi takımı.

Yarışın ilk günü kahve ve lokum standıyla ilgi gören temsilcimizin hedefi pistte 600cc 4 silindirli rakiplerini 450cc tek silindirli hafif ama yüksek torklu aracıyla geride bırakıp ilk 10'a girmek.