Ekonomi Türkiye'nin kredi notu yükseldi

Türkiye'nin kredi notu yükseldi

Paylaş
Türkiye'nin kredi notu yükseldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys Türkiye'nin kredi notunu BA2'ye yükseltti.

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu bir kademe yükselterek Ba3’ten, Ba2’ye çıkarırken, nota bağlı görünümü de pozitiften, durağana çevirdi.

Kuruluş kredi notunun yükseltilmesine neden olarak, Türkiye’nin mali şokları emebilme kapasitesine olan güvenin yükselmesini gösterdi. Moody’s, Türkiye’nin, 2001 yılındaki krizden bile daha çok küçüldüğünü ancak, kamu maliyesinin, geçmiş krizlere göre çok daha dikkate değer dayanıklılık gösterdiğini, daha yüksek bir dayanıklılık yapısına ulaştığını vurguladı.

Türkiye’nin, önceki yıllarda iç ve dış şoklara karşı dayanıklılığı artırmak için yapısal reformlar gerçekleştirdiği belirtilirken, mevcut küresel krizin de, Türkiye ekonomisi bir çeşit "stres testi" olduğu kaydedildi.

Moody’s, Türkiye ekonomisinin toparlanmaya ve sermaye girişinin yeniden başladığına da dikkat çekti. Türkiye’nin dış piyasalara da girmeye başladığını belirten Moody’s, 30 yıl vadeli 2 milyar dolarlık tahvil ihracının bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Hükümetin 2010 bütçesiyle birlikte mali çıkış stratejini başlattığını kaydeden Moody’s, bütçenin Orta Vadeli Harcama Planıyla uyumlu olduğunu bildirdi.

Moody’s ayrıca, bankaların döviz cinsinden mevduat notu tavanını, Ba3’ten, B1’e, lira cinsinden mevduat notu tavanını da, A3’ten, A2’ye çıkardı.

Haberin Devamı