Yaşam Türkiye'nin saklı cennetleri

Türkiye'nin saklı cennetleri

Paylaş
Türkiye'nin saklı cennetleri

İngiliz The Times Gazetesi, Türkiye'de gidilmesi gereken gizli kalmış 6 yerden biri olarak Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Köyü'nü gösterdi

Kaş’a 42, Kalkan’a 12 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 1200 nüfuslu Bezirgan köyünde, İngiliz The Times Gazetesi’nde yayınlanan haberin heyecanı yaşanıyor.

Bezirgan halkı, gazetede Annabelle Thorpe imzasıyla yayınlanan ve köyü Türkiye’de gidilmesi gereken gizli kalmış 6 yerden biri olarak gösteren haberin ardından turizmin de hareketlenmesini bekliyor.

Köyde yaşayan 95 yaşındaki Mehmet Bölükbaşı, köyün isminin "Pazar yeri" anlamına geldiğini, yaklaşık 300 yıllık tarihe sahip köyün geçmişte de alışveriş yapmak için gelenler tarafından ziyaret edildiğini anlattı.

Köy halkından emekli bankacı Ayşe Önder de, "Atalarım bu köyde doğmuş, büyümüşler. Ben de emekli olunca buraya geldim. Köyümüz iklim ve turizm açısından önemli. The Times Gazetesi’nde çıkan haber çok güzel. Bezirgan, turizm açısından geleceği çok açık olan Türkiye’nin sayılı köylerinden biri" diye konuştu.

Bezirgan köyünde yaşayan İskoçyalı Polin Şalvarlı da, 11 senedir köyde yaşadığını kaydetti. İnsanların Bezirgan’ın değerini bilmediğini belirten Şalvarlı, "Burası yazın, sonbahar ve ilkbaharda cennet gibi. Times Gazetesi’nde bu köyü duydum. Şimdi insanların belki dikkatini çeker. Bu köy gelecekte daha güzel olsun istiyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN SAKLI CENNETLERİ

İngiltere’de yayınlanan The Times Gazetesi’nde "Gizli Türkiye: 6 gizli tatil yeri" başlıklı haberde Bezirgan köyünün yanı sıra Fethiye Ölüdeniz’deki Faralya köyü, Selimiye ve Söğüt, Akyaka, Fethiye’deki Şövalye Adası, Bodrum’daki Ortakent’e yer verilmişti.

Haberde bu yerlerin az sayıda insan tarafından bilindiği, trafik gürültüsünden uzak olduğu, doğal güzellikleriyle öne çıktığı anlatılmıştı.

Haberin Devamı