Hakan Çelik Türkiye'nin sevdiği kadar var
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin sevdiği kadar var

Haberin Devamı

Fiat’ın Bursa’da ürettiği Fiorino modeliyle uzun süreli bir test sürüşü gerçekleştirdim. 2010’a girerken yeni model ve motor seçenekleriyle iyice zenginleşen Fiorino, küçük esnafın bütün beklentilerini karşılayacak bir araç. Fiorino bunun yanında geniş iç mekanı, konforlu kullanım özellikleri ve başarılı dizel motorlarıyla ailelerin de ekonomik tercihi.
Fiorino, direksiyona ilk geçtiğiniz andan itibaren insanı saran, sevimli bir araç. Dizel motor seçeneğiyle birlikte otomatik kullanım özelliği sunan şanzımana sahip olması Fiorino’yu daha da avantajlı hale getiriyor. Kapıların kolay açılıp kapanıyor olması günlük kullanımda sürücüyü yormayarak önemli bir işlev üstleniyor. 1.3 litrelik dizel motor, yüksek torkun da etkisiyle istenen gücü ve performansı sağlıyor. 2.5 metreküplük yükleme alanı bu alandaki beklentileri de fazlasıyla karşılıyor.
Farklı motor ve donanım seçenekleriyle oldukça erişilebilir fiyatlarla satışa sunulan Fiorino’nun geçen yıl elde ettiği satış başarısı Fiat’ın ticari araçlar segmentinde Türkiye şampiyonu olmasına yardım etti. Fiorino’yu kullanınca, Türkiye’nin bu otomobili sevmekte hiç de haksız olmadığını fark ettim. Fiorino, küçük esnaf ve aileler için yakışıklı bir kazanç kapısı olmasının yanında Türkiye için de önemli bir ihracat başarısı getiriyor. Neresinden bakarsanız bakın Fiorino son yıllarda ülkemizde üretilen en önemli araçlardan biri.

Ferrari’den yolları kazıyacak yeni model
İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, 2010 Detroit Otomobil Fuarı’nda 599 GTB Fiorano modeli temel alınarak sadece 20 seçkin müşteri için geliştirilen 599XX adı verilen deneysel konsept otomobilini Chrysler standında sergiliyor.
Fuara resmen katılmayan Ferrari, tarihi Fiat-Chrysler anlaşmasını kutlamak amacıyla iştirak ettiği fuarda, 599XX konseptini Chrysler standına konumlandırırken, Kuzey Amerika pazarında da ön sipariş almayı hedefliyor. İlk potansiyel müşteriler ise mart ayında Florida’da da düzenlenecek olan test sürüşleriyle aracı daha yakından tanıma imkanı bulabilecekler. Otomobil hakkında kesin bilgiler henüz açığa çıkmadan dünya çapındaki Ferrari tutkunları bu özel araca sahip olabilmek için kolları sıvamış durumda. Yetkililer 20 araçtan birinin Türkiye’ye gelebileceğini açıkladı.

CITROEN’DEN MODEL YAĞMURU
Dinamik ve yenilikçi otomobilleri ile Türkiye pazarında Bayraktar güvencesiyle satışa sunulan Citroen, 2009’u 13 bin 484 araç satışı ile 10’uncu sırada kapatarak yüzde 2.4 pazar payı elde etti. Aralık 2009’da 2 bin 359 araç ile kendi rekor satış rakamına ulaşarak 2010’a iddialı bir giriş yapan Citroen’in Genel Müdürü Bahaettin Tatoğlu, 2009’un beklendiğinden daha iyi bir yıl olduğunu anlattı.
Citroen, 2010’da farklı bir bakış açısı ve yeni bir sürüş deneyimi sunan Yeni C3 ve CrÈative Technologie sloganıyla birlikte gelişen yeni bir seri olan DS serisinin ilk ürünü DS3 olmak üzere iki yeni otomobili satışa sunacak.

DS serisi geliyor

2010’da pazar payını yüzde 3’ün üstüne çıkarmayı hedeflediklerini belirten Tatoğlu, “Bunun için en güvendiğimiz araç mart ayında satışa çıkacak olan Yeni C3. 2010’da 3 bin adet Yeni C3 satmayı planlıyoruz.
Ayrıca mayıs-haziran gibi piyasaya sunacağımız DS serisinin ilk ürünü DS3 ile de lüks segmentte iyi bir yer edineceğimizi düşünüyoruz. DS3, boyutlarıyla B segmenti özelliklerini taşırken, dizaynı, donanımı ve teknik özellikleriyle lüks segmente ait bir otomobil. 2010’un ikinci çeyreğinde satışa sunmayı planladığımız DS3’ün ardından serinin diğer araçları olan DS4’ü 2011, DS5’i ise 2012’de piyasaya çıkaracağız. 2010’da ticari araç ve filo pazarında da büyüyeceğiz” dedi. 2010’da otomotiv sektörüne yönelik yeni bir ÖTV indirimi veya hurda teşviki beklemediğini ifade eden Tatoğlu “Kısa süreli teşviklerin sektöre can suyu verdiği doğru ama sektörün geleceği için faydalı olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de pazarın 1 milyon seviyesine ulaşmasını istiyorsak kalıcı vergi indirimi şart” değerlendirmesini yaptı.

Büyüleyen güzel: Peugeot SR1
Peugeot, SR1 adını verdiği yeni konsept otomobili martta kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileyecek. Baştan çıkartıcı bir güzelliğe sahip olan otomobil, Peugeot’nun geleneksel dinamik çizgilerini ve Avrupa’ya özgü zarif tasarım dilini bir araya getiriyor. Dört çeker teknolojisine sahip olan aracın motoru 313 beygir gücünde. Yüksek enerjisine karşın doğayı daha az kirletecek teknolojilerle donatılacak olan yeni otomobil 2011’den itibaren yollara çıkmaya aday görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder