Dünya 'Türkiye'nin Suriye'ye sabrı azalıyor'

'Türkiye'nin Suriye'ye sabrı azalıyor'

Paylaş
'Türkiye'nin Suriye'ye sabrı azalıyor'

İngiliz basını Suriye'de yaşananların Ankara-Şam hattında gerilime neden olduğunu yazdı

Suriye’de yönetim aleyhtarı gösteriler devam ederken, son günlerde binlerce Suriyeli Türkiye’ye sığınıyor. Yaşananlar iki ülke arasında diplomatik ilişkileri de gerginleştiriyor.

Haberin Devamı

Avrupa basını da Suriye ve Türkiye ilişkilerine sık sık sayfalarında yer ayırıyor. Son olarak İngiliz Financial Times gazetesi, Ankara-Şam ilişkilerini değerlendiren bir haber hazırladı.

‘Türkiye'nin müttefikine sabrı azalıyor’ başlığıyla verilen haberde Beşar Esad'ın temsilcisi Hasan Türkmani'nin dün Ankara'ya yaptığı ziyarete dikkat çekildi. Gazete, Suriye'yi kınayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını Ankara’nın desteklemesinin gündemde olduğunu belirtti.

'BÖYLE DEVAM ETMEZ’

Yaşanan gelişmeler Carnegie Europe'tan Sinan Ülgen'in yorumları eşliğinde haberleştirildi. Ülgen, "Türkiye halen Şam'ın tavrını değiştirebileceğini umuyor ve buna inanıyor. Ancak bir noktada bu görüş gözden geçirilecektir, zira yaşananlar bu şekilde devam edemez" görüşünü savundu.

Haberin Devamı

TIMES: YAŞANALAR ORTADOĞU’YU TEHDİT EDİYOR

Bir başka İngiliz gazetesi, Times da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Suriye konusunu öncelikli olarak ele alması çağrısında bulunan başyazısında, Suriye'de sertleşecek bir mezhep savaşının tüm Ortadoğu'yu tehdit edeceği uyarısına yer verdi.

(BBC TÜRKÇE)