Beden Sağlığı Türkiye'nin yarısı dişlerini fırçalamıyor

Türkiye'nin yarısı dişlerini fırçalamıyor

Paylaş
Türkiye'nin yarısı dişlerini fırçalamıyor

Yapılan bir araştırma Türkiye’de hanelerin yüzde 50’sinde diş macunu kullanılmadığını ortaya koydu. Kişi başına düşen yıllık diş macunu tüketimi 100 gram olarak hesaplanırken nüfusun yüzde 40'ı ise dişlerini ‘ara sıra’ fırçalıyor

Ağız bakımında başrolü oynayan diş fırçalama konusunda sınıfta kaldık. Medentazone önlücüğünde Türkiye pazarına giriş yapan Dentiste’, ağız bakımı ve diş fırçalama oranları ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Veriler, Türkiye’nin ağız bakımı ve diş fırçalama konusunda sınıfta kaldığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

EVLERİN YÜZDE 50'SİNE DİŞ MACUNU GİRMİYOR

Dentiste Pazarlama Müdürü Elizabeth Miricanyan, Türkiye’de evlerin yüzde 50’sinde diş macunu kullanılmadığını söyledi. Elizabeth Miricanyan, "Bu rakamlar oldukça düşündürücü. Kişi başına düşen diş macunu tüketimi yılda yaklaşık 100 gram. İtalya'da 270 gram ve İspanya'da 155 gram” dedi.

Miricanyan’ın verdiği bilgilere göre nüfusun yüzde 40'ı dişlerini ara sıra, yüzde 26'sı günde 2-3 kez fırçalıyor. İngiltere'de bir kişi yılda 2.4 diş fırçası, İsveç'te 2.5 diş fırçası kullanırken Türkiye'de yaklaşık 4 kişiye bir diş fırçası düşüyor.

'DİŞ HEKİMİNE GİTMİYORUZ'

Elizabeth Miricanyan, diş hekimine giden kişi sayısı ve muayene sıklığı ile ilgili olarak da bilgiler paylaştı: Nüfusun yüzde 10'u diş hekimine hiç gitmezken yüzde 43'ü ise 1 yıldan beri diş hekimine gitmiyor. Oysaki gelişmiş ülkelerde yılda 2 kez diş hekimine gidiliyor.

Haberin Devamı