Gündem Türkiye'nin yeni sorunu: Kayıp çocuklar

Türkiye'nin yeni sorunu: Kayıp çocuklar

Paylaş
Türkiye'nin yeni sorunu: Kayıp çocuklar

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre Türkiye'de bugün itibariyle 1657 çocuğun kayıp olduğu veya kaçırıldığı ortaya çıktı

Türkiye’de son günlerde gündeme gelen çocuk kaçırma ve kaybolma olayları artarken, Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki kayıp çocuk sayısında görülen artış dikkat çekiyor.

KIZ ÇOCUKLARI ÇOĞUNLUKTA

Asayiş Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Büro Amirliği kayıtlarında, 27 Ocak 2010 tarihi itibariyle yurt genelinde 1016’sı kız olmak üzere 1657 çocuk için Emniyet Müdürlükleri’ne kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi.

18 yaşından küçük çocuklar için yapılan kayıp başvurusunda il bazında İstanbul birinci sırada yer alırken, kayıp başvurularında son yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerindeki artış ise dikkat çekiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre son yıllarda çocuk kaçırma ve kaybolma olaylarında artış olduğu belirtilerek, ailelerin çocukları konusunda dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kayıp çocuklar konusunda halkın da duyarlı olması gerektiğini vurgulayan emniyet yetkilileri, bu konuda herhangi bir bilgi sahibi olduklarında zaman kaybetmeden emniyet müdürlüklerine başvurmalarını istedi.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA (DHA)