Dünya 'Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız oluyoruz'

'Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız oluyoruz'

Paylaş
'Türkiye'nin yükselen gücünden rahatsız oluyoruz'

Yunanistan Türkiye'nin artan etkinliğinden duyduğu kaygıyı ABD'ye iletti

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Panos Beglitis'in, bugün ABD Savunma Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Yunanistan tarafından "Türkiye'nin hava sahasını ve kara sularını ihlali" olarak nitelendirilen meselelerin altını çizmeyi planladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Associated Press'in haberine göre, Beglitis, verdiği röportajda, Atina hükümetinin Türkiye'yle işbirliğini derinleştirmek istediğinin altını çizdi, ancak Türkiye'nin yükselen gücünden kaygı duyduklarını belirtti.

Beglitis, "Acaba ABD'li dostlarım durumu anlıyor mu?" dedi. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, 1990'lı yıllarda dışişleri bakanı olduğu dönemde, Ankara-Atina arasında güçlü bağlar kurulması yönünde önemli adımlar atmıştı. Associated Press'in haberinde de bu noktanın altı çizilirken, Türkiye'nin ekonomik ve askeri bir güç olarak yükselişinin ilişkilerin dinamiğini değiştirdiği belirtildi.

Beglitis, "Türkiye bölgede daha büyük bir siyasi rol oynamak istiyor. Bu temelden bir dönüşüm" dedi. Ülkesinin İsrail'le olan bağlarını da kuvvetlendirmek ve savunma alanındaki işbirliğini artırmak istediğini ifade eden Beglitis'in Washington ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesi'nin temsilcileriyle de bir araya geleceği ifade edildi.

Haberin Devamı

(A.A.)