Spor 'Türkiye'yi festival alanına çevireceğiz'

'Türkiye'yi festival alanına çevireceğiz'

Paylaş
'Türkiye'yi festival alanına çevireceğiz'

UEFA İcra Komitesi Teftiş Heyeti'ni kabul eden Başbakan Erdoğan, “2016'da Türkiye'yi bir festival alanına çevireceğimizden emin olabilirsiniz” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türkiye’ye gelen ve EURO 2016 adaylığı çerçevesinde incelemelerde bulunan UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Gilberto Madail başkanlığındaki UEFA İcra Komitesi Teftiş Heyeti’ni, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde kabul etti.

Başbakan Erdoğan öncelikle bu turnuvanın Türkiye açısından önemini anlatmak istediğini vurgulayıp, “1994-99 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım.

Aynı zamanda gençlik yıllarımda futbolla oyuncu olarak ilgilendim. Dolayısıyla bugün sizlere Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı sıfatının yanında bir İstanbul ve bir futbol sevdalısı olarak da hitap ediyorum.

Avrupa’nın en iyi futbol ülkelerinin en iyi futbolu sergileyecekleri bir Avrupa Şampiyonası’na zemin hazırlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. 920 milyon Euro'luk bir garanti mektubunu imzalayıp size sundum.

2016’da Türkiye’yi bir festival alanına çevireceğimizden ve UEFA açısından rahat çalışma ortamını sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi. Madail ise “Bu toplantı sayesinde raporumuzu bitiriyoruz. Sonuç ise 14 Mayıs’ta çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı