Gündem 'Türkiye'yi mahkûm ettirebilir'

'Türkiye'yi mahkûm ettirebilir'

Paylaş
'Türkiye'yi mahkûm ettirebilir'

Hukukçular “Aylin Duruoğlu bu kadar geç yargı önüne çıkarıldığı için AİHM'ye başvurursa Türkiye'yi mahkum ettirir' dedi

10 AY SONRA MAHKEMEDE

Haberin Devamı

Devrimci Karargah örgütüne yönelik olarak 27 Nisan 2009’da İstanbul’da operasyon düzenlenmiş, Kadıköy Bostancı’daki örgüt evinde polisle çatışmaya giren Orhan Yılmazkaya öldürülmüştü.

Örgütün lideri olan Orhan Yılmazkaya’nın açtığı ateş sonucu komiser Semih Balban şehit olmuş, çatışmayı izleyen Mazlum Şeker (19) de hayatını kaybetmişti. Aynı operasyon kapsamında örgüt üyesi oldukları iddiasıyla 17 kişi tutuklanmıştı. Bu sanıklar dün ilk kez İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

BOMBACIYI TEŞHİS ETTİ

AK Parti İstanbul İl Binası’ndaki patlamaya neden olan bombayı götüren tutuklu sanık İbrahim Şimşek, kurye olarak çalıştığını, “Kitapçı Ali” olarak tanıdığı kişinin verdiği paketi AK Parti binasına götürdüğünü savundu.

Haberin Devamı

“Ben pakette kitap var sanıyordum” diyen İbrahim Şimşek, paketi kendisine veren kişiyi teşhis ederek tutuklu sanık Cemal Bozkurt’u gösterdi.

GAZETECİLERDEN DESTEK

Sanıklar arasında bulunan Vatan Gazetesi internet sitesi Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu’na destek vermek için Vatan Gazetesi yöneticileri ve yazarları da adliyedeydi. 10 aydır tutuklu olan ve hakkında 15 yıl hapis cezası istenen Aylin Duruoğlu savunmasında şöyle konuştu:

“Ben hayatı boyunca silahtan nefret etmiş biriyim. 15 yıldır basında çalışıyorum. Terörü lanetleyen haberler, sayfalar yaptım. Türkiye ortalaması üzerinde gelirim var. Güvenlikli nezih bir sitede kendime ait bir evde oturuyorum. Tatillerini yurtdışında geçiren, hayattan keyif alan biriyim. Hayatımın tümü gözler önünde. Kendimi terör belasının kurbanlarından biri olarak görüyorum. Hiç tanımadığım insanlarla terör örgütü üyesi olarak suçlanmak çok ağrıma gidiyor. Emniyette polisler bana ‘Bazen kurunun yanında yaş da yanar’ dedi. Ama bu ‘yaş’ 10 aydır yanıyor. Tahliyemi istiyorum.”

DURUŞMA 11 SAAT SÜRDÜ

11 saat süren duruşmanın sonunda tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurulan Aylin Duruoğllu, Muhammet Çetin, İbrahim Şimşek, Mahmut Yeşiltepe, Abdülselam Sultan, Süleyman Gürkan Anıl, Nail Arıkan, Sevim Öztürk, Ceren Sültaş ve Metin Akdemir serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen “Aylin Duruoğlu AİHM’ye başvurursa 10 aylık tutukluluk süresi nedeniyle Türkiye’yi mahkum ettirebilir” dedi.

ÖZGÜRLÜK GÖZYAŞLARI...

Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi’nde işlemlerinin ardından özgürlüğüne kavuşan Aylin Duruoğlu’nu çıkışta iş arkadaşları ve (Vatan Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ) Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu ve çalışma arkadaşları karşıladı. Çiçeklerle kapıda karşılayan arkadaşlarına sarılan Aylin Duruoğlu, basın mensuplarının sorularını, “Daha sonra arkadaşlar, teşekkür ederim” diyerek yanıtladı. Otomobile binen Aylin Duruoğlu, arkadaşlarıyla birlikte evine doğru yola çıktı. Aylin Duruoğlu otomobile bindiği sırada göz yaşlarını tutamadı.