Gündem Türkiye'yi saran tehlike

Türkiye'yi saran tehlike

Paylaş
Türkiye'yi saran tehlike

Dolandırıcılar son günlerde özellikle kadınları hedef almaya başladı

Denizli'de kendisini polis olarak tanıtan kişilerin sözlerine inanıp bankadan 50 bin TL çeken ve parasını dolandırıcılara kaptıran kadın sinir krizi geçirirken, İstanbul'da da bir kadının dolandırılmaya çalışıldığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Denizli'de bir kadın, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldığı ve 50 bin lira parasının alındığı iddiasıyla polise başvurdu.

Polise başvuran Mesude Özbülbül, telefonda arayarak kendini polis olarak tanıtan kişinin, banka hesabının "bilgisayar korsanlarının" eline geçtiğini söylediğini bildirdi. Telefondaki kişinin, hesabından çekeceği 50 bin lirayı iki ayrı noktaya bırakmasını istediğini, bunun üzerine 15 bin lira bulunan çantayı Delikliçınar Meydanı'ndaki ağacın altına, 35 bin lira olan çantayı ise Gümüşler Mahallesi'ndeki boş bir araziye bıraktığını anlattı.

Durumu yakınlarına anlatınca dolandırıldığını fark ederek paraları bıraktığı noktalara gittiğini kaydeden Özbülbül, çantaları yerinde bulamadığını söyledi.

Olayın ardından sinir krizi geçirdiği öğrenilen Mesude Özbülbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, arayanların kendisine sürekli emir verdiğini ve hızlı hareket etmesi konusunda sürekli uyardıklarını belirterek, olayı şöyle anlattı:

"Bana (Parayı çek, savcılık olayı soruşturuyor, operasyon yapıyoruz) dediler. Buna devam etmezsem ceza göreceğimi, seri numaralarını aldıkları paralarla operasyon yapacaklarını, sürekli operasyonun bir parçası olduğumu söylediler. Ben sürekli (Sizi göremiyorum) dedikçe, (Yüksek binalarda keskin nişancılar var, korkma, paralara kimse dokunamaz) dediler, Çok üzgünüm."

Özbülbül'ün suç duyurusunda bulunmasıyla olayla ilgili soruşturma başlatıldı.