Hakan Çelenk Türkiye'yi tahta kurtarır tahta
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'yi tahta kurtarır tahta

Haberin Devamı

AKP’li Tülay Babuşçu yine cumhuriyetle ilgili özgüvenle söylenmiş yalan dolu bir ‘tweet’le kasıp kavurdu. Politikada zirve yapan gerçeği saptırma furyasını artık Cem Yılmaz’ın başyapıtı GORA komedisiyle açıklamak dışında seçeneğimiz kalmadı.

Filmin cingöz kahramanı Arif, GORA gezegenini kurtarmak için uzaylılara haykırır: “Doğadaki dört temel elementi getirin. Ateş, su, toprak...tahta”

Uzaylılar, 4’üncü elementi elbet biliyordur; “Hava olmasın?” Bilim cahili Arif ise müthiş özgüvenle fırça atar: “Tahta tabii, zoruna mı gitti!”

Uzaylılar bu özgüven karşısında kendilerinden şüphe eder ve gezegenin kaderini Arif’in tahtasına emanet eder. Bizde 4’üncü elementin tahta olduğuna inanmamızı isteyen politikalardan geçilmiyor:

- Cumhurbaşkanımız “Amerika’yı Müslümanlar keşfetti. Kolomb gidince cami gördü” deyip dünya gezegenini şoke etmişti. Cumhurbaşkanımızı dünyada alay aldılar ama o lafı gediğine oturttu: “Müslüman’ın bunu yapacağına inanmıyorlar. Özgüven eksikliği.” Ne yani Müslümanların keşfetmesi zorunuza mı gitti? Sen şimdi “Müslümanlar tabii yeteneklidir ama tarih...” diye ‘hık, mık’ et dur. Müslüman düşmanı diye suçlanmaktan kurtul kurtulabilirsen!

- Erdoğan, parlamenterizmin menbağı İngiltere’nin başkanlık sistemi olduğuna inanmamızı istiyor. İngiltere bu durumda pekala tahtadan da olabilir.

- Kabataş’ta üstü çıplak, deri pantolonlu, 70 adamın bir kadını sopalarla dövüp, üzerine işeyip, bebeğini yerlere fırlattığına inanan varsa; 4’üncü elementin tahta olduğuna da ikna edilebilir.

- AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı canlı yayında “Almanya başkanlık sistemidir” dedi. Siz adınızı sorsalar bu kadar özgüvenle konuşamazdınız. Almanya Başbakanı Merkel de tahtadır tahta. Özgüvenli olun, bun da inanın!

-1990’larda Ankara, Bandırma Vapuru’nun köhne değil, son Padişah Vahdettin’in Atatürk’ün altına çektiği 300 metrelik gemi olduğunu söyleyen afişlerle donatılmıştı. O güne kadarki en büyük gemi Titanik 269 metreydi. “Vahdettin, savaşın gizli önderiydi ama Gazi onu sattı” demek istiyorlardı. Padişahın İngiliz gemisiyle kaçtığını ise nedense söylmezler. Evet evet; İngiliz gemisi mutlaka köhnemiş tahtadandı...

Arıburnu İngilizlerinmiş


- Gelelim Babuşçu’ya... Cumhuriyet’e reklam arası diye hakaret ettiği paylaşımda “Osmanlı Filistin’i vermediği için yıkıldı” diyordu. Başkenti İstanbul’u İngilizler’e veren Osmanlı’nın Kudüs’ü 1917’de vermediğine gel de inan. İstanbul’u kurtaran Kuvva-i Milliye ordusu da bu durumda tahtadan oluyor.

- Son paylaşıma göre ise 1881’de Abdülhamit’in İngilizler’e kaptırdığı Mısır’ı, 1830’dan beri Fransa’nın olan Cezayir’i meğer cumhuriyet 1923’te kaybetmeyi becermiş. Padişah İngilizlere kaçmasa mutlaka dönüp alırdı di mi ya!

- Çanakkale Arıburnu’nu İnönü, İngilizler’e vermiş ve hala da onlarınmış. O yüzden inşaat yapamıyorlarmış. Bak sen; milli parka villa yapacaklar da İngiliz engelliyor! Villayı tahtadan yapın, sağlam olur. 4’üncü element sonuçta. Ne o! Türkiye’yi tahtadan bir rejimin kalkındıracağına inanmıyor musunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder