Ekonomi Türkler 'direkt' Ibiza'ya gidiyor

Türkler 'direkt' Ibiza'ya gidiyor

Paylaş
Türkler 'direkt' Ibiza'ya gidiyor

Bu yıl Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısında büyük düşüş yaşanıyor. Ancak birçok Türk turist bu yıl tatilini yurtdışında yapmayı planlıyor. Kimi Yunanistan'ı tatil noktası olarak belirlerken, kimileri dünya sosyetesinin uğrak yeri İspanya'nın İbiza Adası'na gitmek için plan yapıyor

Tunus’ta ve Mısır’da yaşanan terör olayları, Türkiye’de yaşanan sıkıntılar nedeniyle deniz, kum, güneş turizmi için gidilebilecek destinasyonların sınırladığını ifade eden Jolly Tur Yurt Dışı Turlar Müdür Tolga Tekin, Akdeniz çanağında turistin elinde 3 alternatif kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Tekin, “Bu ülkelerden biri Fransa. Ancak Avrupa Şampiyonası nedeniyle fiyatlar bir hayli yüksek. Geriye Yunanistan ve İspanya kalıyor. Ancak Yunanistan’ın yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi belli. Bu yüzden şu anda en güçlü turizm destinasyonu olarak İspanya öne çıkıyor” diye konuştu.

"TURİZM PATLAMASI YAŞANIYOR"

İspanya’da bu yıl tam anlamıyla bir ‘turizm patlaması’ yaşandığını belirten Tekin, “Biz de Jolly Tur olarak Türkiye’den Ibiza’ya direkt uçuşla tur düzenlemeye başladık. İlk uçuşumuz 30 Haziran’da başlıyor. Turlarımız 18 Eylül’e kadar devam edecek. Pazartesi ve Perşembe günleri uçuşumuz olacak. Fiyatlar da kişi başı uçak dahil 500 eurodan başlıyor. Otellerin yıldız sayısı, kaç gece kalınacağına göre fiyatlar yükseliyor. Ancak şu ana kadar kapasitenin yarısı satıldı. Türkiye’den Ibiza’da tatil yapmak için büyük talep geliyor. Türk tatilciler İbiza’nın çok pahalı olduğunu düşünüyor. Biz burada tatil yapmayı satın alınabilir hale getirdik” dedi. (Hürriyet)

Haberin Devamı