Ekonomi Türkler dünyayı inşa ediyor

Türkler dünyayı inşa ediyor

Paylaş
Türkler dünyayı inşa ediyor

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Harp, “1972'den bu yana 155 milyar dolarlık iş yaptık. Bu rakamın yarısı son dört yılda geldi. Gelecekte iş katlanarak artacak” dedi

38 yılda 155 milyar dolar

Haberin Devamı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Serdar Harp. Türk müteahhitlerinin yıllardır dünyanın birçok ülkesinde milyarlarca dolarlık projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

“Yurtdışında 1972’den 2010 yılına kadar 155 milyar dolar değerinde 5 binden fazla proje üstlenildi” diyen Harp, gelecek dönemde iş hacminin katlanarak artacağını dile getirdi.

Sektör krizden etkilendi

Bursa’da sektörle ilgili değerlendirme yapan Harp, sektörün 2008’de yüzde 8.1, 2009’da yüzde 16.3 küçüldüğünü söyledi. Harp, “Türk inşaat sektörü, 1980’lerin başından itibaren yurtdışında önemli işler yapmaya başladı. 2007’de 19.5 milyar dolarlık yurtdışı iş hacmi varken, krize rağmen bu hacim 2008’de 23.6 milyar dolara yükseldi. 2009’da ise iş hacmi 18.8 milyar dolara geriledi” dedi.

Haberin Devamı

Çin’den sonra geliyor

İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin de yurtdışındaki yatırımların son yıllarda hız kazandığını belirterek Türkiye’nin, dünyada Çin’den sonra geldiğini söyledi.

Türk müteahhitlerin geçen yılın üzerine çıkmayı hedefleyerek çalıştığını kaydeden Şahin, “Yurtdışındaki yatırımlar, ihracata da olumlu yansıyor. Firmalar, ihtiyaçlarını Türkiye’den alıyor. Bu durum sektöre katkı sağlıyor” diye konuştu.