Yaşam Türkler neden Facebook'u seviyor?

Türkler neden Facebook'u seviyor?

Paylaş
Türkler neden Facebook'u seviyor?

Facebook Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Christian Hernandez, Facebook'un Türkiye'deki popülaritesinin nedenini tahmin etti

İnternet ve teknoloji profesyonellerini buluşturan Webrazzi Summit’e Facebook Uluslararası İş Geliştirmeden sorumlu üst düzey yöneticisi Christian Hernandez Gallardo, ana konuşmacı olarak katıldı ve Türklerin Facebook kullanımına ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. Gallardo'ya göre Türkler Facebook’u seviyor, "çünkü paylaşmayı seven, sıcak insanlar”.

Haberin Devamı

Aylardır merakla beklenen “Dijital Ekonomi ve Sosyal Medya” temalı Webrazzi Summit’te konuşma yapan Christian Hernandez Gallardo Türklerin Facebook’ta dünya dördüncüsü olmasının bir nedeninin de geçmişten gelen kahve ve muhabbet kültürü olabileceğini söyledi.

Gallardo, “Dünya geneline baktığımızda Facebook’taki arkadaş sayısı 130. Ancak Türklerin arkadaş ortalamaları bu sayının üzerinde. Türkler arkadaşlık bağları güçlü insanlar” açıklamasında bulundu.

Markaların Facebook istatistikleri konusunda verdiği bilgilerle büyük ilgi toplayan Facebakers şirketinin kurucu ortağı Jan Rezab da Webrazzi Summit’te, Facebook üzerinde küresel ve yerel başarılar kazanan kampanyalar yaratmanın sırrını anlattığı bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Rezab, diğer Avrupa ülkelerinden farklı olarak Türklerin Facebook’ta en yoğun olduğu saatin 20:00-21:00 arası olduğunu belirtti.

NTVMSNBC