Gündem Türklere vize müjdesi!

Türklere vize müjdesi!

Paylaş
Türklere vize müjdesi!

TRT'nin haberine göre görüşmelerde Türk vatandaşlarının, 1 Kasım'dan itibaren Kuveyt vizesini ülkeye girişte kapılardan alması kararlaştırıldı.

Türk vatandaşları Kuveyt'te havaalanında vize alarak girebilecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından kabulünün ardından, Kuveyt Başbakanı Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah ile Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Davutoğlu, temasları kapsamında Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk Ali el-Ganim ile de meclis binasında bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

KAPIDA VİZE

Bakan Davutoğlu'nun, Meclis Başkanı Ganim ile görüşmesinin ardından Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah'la birlikte iki ülke kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla Türkiye-Kuveyt İşbirliği için Ortak Komitesi’nin ilk toplantısına katılacağı belirtildi.

Toplantıda iki ülke arasında siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel işbirliği imkanları ele alınacak, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek sektörel işbirliği faaliyetleri kapsamlı biçimde gözden geçirilecek.

Toplantının ardından iki ülke heyetleri arasında hazırlanan Eylem Planı imzalanacak. Bakan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonun ardından Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı