Ekonomi Türklerin yarısı tatil düşünmüyor

Türklerin yarısı tatil düşünmüyor

Paylaş
Türklerin yarısı tatil düşünmüyor

GfK'nın araştırmasına göre Türkiye'de her iki kişiden biri (yüzde 51) tatil planlamıyor

1000 lira yeter

Haberin Devamı

Araştırma şirketi GfK’nın seyahat araştırması, Türkiye’de her iki kişiden birinin (yüzde 51) tatil yapmayı düşünmediğini ortaya koydu. Dünyada 16 ülkede, Türkiye’de 16 ilde yapılan araştırmaya göre tatil planlamayanların oranı Avrupa’da yüzde 42, 16 ülkenin ortalaması yüzde 39. Türkiye’de tatil yapmayı planlayan her üç kişiden biri tatile 0-1000 lira ayırıyor.

Ortalama süre iki hafta

Tatile ayrılan süre Türkiye dahil bütün ülkelerde bir veya iki hafta. Hollanda, tatile en fazla zaman ayıran ülke. Hollanda’da üç kişiden biri en az dört hafta tatil yapacağını belirtiyor. Bir haftadan az tatil yapacağını belirtenlerin en fazla olduğu ülkeler yüzde 19 ile Amerika, yüzde 18 ile İtalya. Tatile daha çok aile üyeleriyle birlikte çıkılıyor.

Haberin Devamı

Aile ile birlikte gidiyor

Her 10 kişiden birinin tek başına tatile çıktığı Türkiye’de 14-29 yaş arası kesim aile üyeleri ile tatil yapıyor. Türkiye’de yüzde 43 olan bu oran dünyada yüzde 15, Avrupa’da ise yüzde 11. Araştırmaya katılan Türklerin yüzde 95’i tatilde ülkede kalmayı tercih ediyor. Tatilini ülkesinde geçirenlerin en fazla olduğu diğer bir ülke yüzde 80 ile Amerika.

Akrabalar ikinci sırada

Tatilde yurtdışına çıkan kişiler yüzde 78 ile Belçikalı, yüzde 75 ile Hollandalı ve yüzde 57 ile Alman olarak sıralanıyor. Dünyada yüzde 11’lik kesim tatil için Güney Avrupa ve Akdeniz’i tercih ederken bu, Avrupa’da yüzde 19’a yükseliyor. Türkiye’de tatil dendiğinde yüzmek, bisiklete binmek, yürüyüş akla gelirken, arkadaş/akraba ziyaretleri ikinci sırada kalıyor.