Ekonomi Turkuaz'ın uçuşları durduruldu

Turkuaz'ın uçuşları durduruldu

Paylaş
Turkuaz'ın uçuşları durduruldu

İç hatlarda Türkiye lideri olmak üzere yola çıkan Turkuaz Havayolları'nın seferleri durduruldu

Turkuaz Havayolları'nın, Eylül ayında Ankara merkezli başladığı tarifeli iç hat uçuşları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 5 uçak şartını yerine getirememesi üzerine durduruldu. Bilet satın alan yolcuların bilet ücretleri geri ödenmeye başladı.

Haberin Devamı

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan 22 Eylül'de tarifeli 55 liralık sabit fiyatlarla iç hatlara başlayan Turkuaz Havayolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 5 uçak şartını yerine getiremedi ve filosu da 4 uçağa düştü. Bunun üzerine Turkuaz Havayolları'nın iç hat uçuşları durduruldu.

Havayolunun iki uçağı bayram öncesinde finansal kiralama şirketi ILFC'ye olan borçları nedeniyle Türk tescilinden düşürülmüştü. Kiralık uçaklarla bayram öncesinde uçuşlarını yapmaya çalışan şirket, yolcularını mağdur ederek 10 saatlik rötarlara neden olmuştu.

Öte yandan TURKUAZ Havayolları'ndan yapılan açıklamada, "Eylül ayında Ankara merkezli başladığı tarifeli iç hat uçuşlarından, daha fazla zarar etmemek icin sirket kararı olarak kendi isteği ile bir süreliğine geri çekilme karari almıştır" ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

LİDER OLACAĞIZ DEMİŞTİ

Turkuaz Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hidayet Aydoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda, Ankara merkezli iç hat uçuşlarında ilk aşamada pazar payının yüzde 50'sini hedeflediklerini daha sonra ise pazarın liderliğini ele geçirmek istediklerini belirtmişti.

Aydoğan, filonun büyümesiyle 2012 yılında 25 iç noktaya hizmet vermek istediklerini ifade etmişti.

DHA