Cem Kerpiççiler Turu geçseler ne fark eder?
HABERİ PAYLAŞ

Turu geçseler ne fark eder?

UEFA Avrupa Ligi'nde dün gece sahaya çıkan Fenerbahçe ve Galatasaray oynadıkları futbolla gelecek için umut vermedi. Her iki takım da zayıf rakipleri karşısında tur umutlarını rövanşa bıraktı. İngiltere'de Liverpool ile karşılaşan Trabzonspor ise elinden geleni yapıp bir farklı yenilgiyle Hüseyin Avni Aker'de bir tarih yazmayı hayal etmeye başladı. Takımların fizik olarak rakiplerinden oldukça geride olduğunu ve bir türlü oynamak istedikleri sistemi oturtamadıklarını, hâlâ transfer peşinde koştuklarını göz önüne alınca bu turu atlamanın pek de bir anlamı olmayacağı kolaylıkla ortaya çıkıyor aslında.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin dengesi yok

Young Boys'un çelmesiyle tökezleyen Fenerbahçe'yle, Ajax'ın ecel terleri dökerek elediği PAOK Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçı için dün Selanik'te karşı karşıya geldi. Kuralar çekilir çekilmez her iki takımın Şampiyonlar Ligi'ne kalamamasının hayal kırıklığından çok rakibimizin bir Yunan takımı olması konuşulmaya başlanmıştı. Hele bir de PAOK'un renkleri siyah beyaz ve amblemi kara kartal olunca bazı Beşiktaş taraftarları da olaya dahil olup Komşu'nun ekibine destek vereceklerini açıklayınca ortalık iyice karışmıştı. Fenerbahçe Emre Belözoğlu, Bilica, Issiar Dia ve kırmızı kart cezalısı Miroslav Stoch'tan yoksun çıktığı sahada arkasına müthiş taraftar desteğini alan PAOK karşısında sinirli ve şaşkın bir görüntü sergiledi ilk yarıda. 45 dakika sonunda bir gol bulan PAOK, soyunma odasına mutlu gidiyordu. İkinci yarıda Semih'in yerine giren Mamadou Niang Fenerbahçe'ye hareket getirirken Vitolo'nun 57. dakikada kırmızı kartla atılmasına neden oluyordu. Rakibin 10 kişi kalıp tamamen defans yapmasına rağmen Fenerbahçe bir türlü istediği golü bulamadı. Fenerbahçe tur umutlarını Kadıköy'e taşırken bu yılı bir iyi bir kötü ve dengesiz bir iklimde geçireceğinin sinyallerini verdi.

Galatasaray çıldırttı

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu ilk maçında Ali Sami Yen Stadı'nda Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımını ağırladı. Maça Mehmet Batdal sürprizi ile başlayan Galatasaray 34. dakikada Kuznetsov ve 42. dakikada Zenjov'un ayağından yediği gollerle 2-0 yenik düşünce tribünler çıldırdı. Kapalı tribündeki taraftarlar “Adnan Sezgin istifa” diye bağırırken, kaleci Aykut ve Ali Turan'ı ayağına top geldiğinde ıslıkladılar. Mehmet Batdal'ın yerine oyuna giren Milan Baros, attığı 2 golle Galatasaray'ın hayata dönmesini sağladı. Frank Rijkaard oyunu 2-2'ye getiren futbolcularını kutlarken tribünler hiç de aynı fikirde değildi. Ukrayna takımı hakkında hiçbir hazırlık yapmayıp takıma bir türlü sistemini yerleştiremeyen Frank Rijkaard, "Hala şansımız var" masalını söylerken taraftarların güvenini bir kez daha kaybediyordu.

Haberin Devamı

Liverpool'da Trabzon direnişi

Bordo mavililerin UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçındaki rakibi İngiltere'nin Liverpool takımıydı. Kura çekilir çekilmez ilk akla gelen 8-0'lık Beşiktaş faciası olsa da Trabzonlular takımlarına güveniyor ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini söylüyordu. Liverpool, Trabzon'u hafife almış olacak ki Steven Gerard ve Dirk Kuyt'ı kadroya bile almamıştı. Mücadelenin ilk yarısında göz hoş gelen bir futbol oynayan bordo mavililer de Onur Kıvrak yaptığı müthiş kurtarışlarla geceye damgasını vurdu. İlk yarının son dakikasında yediği golle yenik duruma düşen Trabzonspor'da 50.dakikada Joe Cole'un penaltısını kurtaran Onur Kıvrak, tur umudunu Hüseyin Avni Aker'e taşıdı. Maçtan sonra Şenol Güneş, "Sonuçtan memnun değilim çünkü gol atmayı istiyordum. Gol atmadan 1-0'lık sonuç iyi bir skor değil" sözleri Trabzon'un doğru yolda olduğunu gösteriyordu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder