Siyaset TÜSİAD: Demokrasi açığı bu paketle kapanmaz
Paylaş
TÜSİAD: Demokrasi açığı bu paketle kapanmaz

AK Parti Anayasa değişikliği paketini dün de 'Patronlar Kulübü' TÜSİAD'a açtı. TÜSİAD Başkanı Boyner, paketin içeriğinde temel sorunlar bulunduğunu belirtti

‘ORTAK NOKTAMIZ ÇOK’

AK Parti, Anayasa değişikliği paketine destek aramak için çıktığı turlara dün de ‘Patronlar Kulübü’yle devam
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ dün İstanbul’da Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner görüşme sonrası “Temel hak ve özgürlükler konusunda çok noktada aynı yerde olmamıza rağmen paketin bazı noktalarında, bizim için çok önemli noktalarında, özellikle kuvvetler ayrılığı konusunda görüş ayrılıklarımız var. Paket bu haliyle demokrasi açığını kapatmaktan uzak” dedi.

‘SEÇİM BARAJI DÜŞSÜN’

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada da yeni bir Anayasa ile seçim ve siyasi partiler reformları yapılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “2011 seçimlerine anti-demokratik siyasi partiler yasası ve çağdaş demokrasilerde örneği bulunmayan yüksek baraj ile kesinlikle gidilmemeli” denildi.

Tüm partilerin yeni Anayasa ve reform sürecine katkı vermesi istenen açıklamada şunlar vurgulandı: Kapatma davasına Meclis izni, konuyu siyasi pazarlık haline getiriyor. Referandum en doğru tercih değildir. Cumhurbaşkanının atamaları Anayasa Mahkemesi’nin denge ve kontrol yeteneğini yok edecektir.

‘Referandum görünüyor’

AK Parti heyeti Anayasa değişikliğine destek turlarına TÜSİAD’dan sonra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Federasyonu (TUSKON) ile devam etti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Bu iş aceleye getiriliyor” eleştirilerine “Bu konu 28 senedir tartışılıyor. Geç kalınmıştır. En geniş çapta uzlaşı arıyoruz” dedi.

Cemil Çiçek, Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, “Anlaşılıyor ki bu iş referanduma gidecek. Eğer 367’yi bulamazsak asilin kendisine gideriz” diye konuştu.

CHP’nin “Taslağı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” açıklamasını da değerlendiren Cemil Çiçek “ Götürmek istiyorlarsa Anayasa’daki şartlar gerçekleştiğinde götürebilirler” dedi.

2

Haberin Devamı