Ekonomi TÜSİAD: Gelişmeler endişe verici

TÜSİAD: Gelişmeler endişe verici

Paylaş
TÜSİAD: Gelişmeler endişe verici

TÜSİAD, son dönemde meydana gelen gelişmelerden çok ciddi endişe duyduklarını açıkladı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi yılın son toplantısını gerçekleştiriyor. Toplantıda konuşan TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç şunları söyledi: "Kültürel kimlikler ekseninde ortaya çıkan bir kutuplaşma var. Siyasilerimiz söylemlerinin toplumda yarattığı tahribatı görmezden geliyor.

"KUTUPLAŞMANIN SONUÇLAR AĞIR OLABİLİR"

Siyasette yaratılan gerginlik ortamı her türlü kışkırtmaya uygun zemin oluşturuyor. Bu da çatışmalar olarak yansıyor. Gelişmelerden çok ciddi endişe duyuyoruz. Kutuplaşma bizi öngörmediğimiz ağır sonuçlara sürükleyebilir. Siyasi ortam sertleştikçe kaybeden her zaman demokrasi oluyor.

Demokratik açılımın vazgeçilmez parçası olan seçim barajının indirilmesine ve siyasi partiler yasasına karşı bariz bir mutabakat söz konusu. Endişemiz krizin gölgesinin üzerinden kalkmadığı bir ortamda siyasi iklim üzerinden ekonominin güven baskısı altında kalması. Büyüme için dış finansmana erişimi yetersiz, AB'ye doğru yürüyüş heyacanını yitirmiş bir ülke olarak güven meselesi ekonominin en üst sırasına taşınmalı."

ARZUHAN DOĞAN: ÜLKEYE SAĞDUYU HAKİM OLMALI


TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da şöyle konuştu: "Son günlerdeki terör olaylarından derin acı duyuyoruz. Ülkede bir an önce sağduyu hakim olmalı. Ekonomik büyümenin yeniden sağlanması ve işsizlik oranının düşürülmesi tahmin edilenden daha uzun bir süre alacak.

Toparlanmanın zamanlaması ve kuvveti ülkeden ülkeye değişiyor. Ayrışma iyiye gidişin hızlı olduğu ülkelerde cari açığı artırıyor; bu da bizi korumacılık riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Siyaset kurumundan beklentimiz gündelik sorunların ötesinde toplumsal projeleri detaylarıyla ortaya koymasıdır.

Küresel ekonomik entegrasyon ve rekabet gücünün yolu daha iyi bir demokrasiden geçer. Hem seçim yasasının, hem de partiler yasasının değiştirilmesi çok önemli."

Haberin Devamı