Gündem TÜSİAD üyesinde şoföründen fidye tuzağı

TÜSİAD üyesinde şoföründen fidye tuzağı

Paylaş
TÜSİAD üyesinde şoföründen fidye tuzağı

TÜSİAD üyesinde şoföründen fidye tuzağı

Patronlar kulübü olarak bilinen TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) üyesi olan, Toshiba’nın Türkiye distribütörü ve Escort Bilgisayar’ın sahibi Halil İbrahim Özer, İstanbul’da polise şu şikayette bulundu: “1 Mart sabahı 06.30’da Kemerburgaz’daki evimden çıkıp otomobilimle işyerime giderken önümde bir araba durdu.

Haberin Devamı

Yardım isteyecekler sanıp indim. Beni arkamdan yakalayan kar maskeli adamlarca bir minibüse bindirilerek kaçırıldım. Beni, eşimi ve 2 çocuğumu öldürmekle tehdit edip para istediler. Pazarlık sonucu 250 bin dolara (379 bin 200 TL) razı oldular. Parayı bulmam için beni Üsküdar’da araçtan indirdiler.”

GÜZERGAHINI ANLATMIŞ

İş adamının telefonunu dinlemeye alan polis, yapılan görüşmelerde fidyecilerin adresini belirledi. Polis, önceki gün Üsküdar ve Ümraniye’de belirlediği 8 adrese eş zamanlı baskın yaptı.

Baskında, Halil İbrahim Özer’in şirketinde çalışan ve makam şoförlüğünü de yapan Ümit A.(37) dahil 13 kişi gözaltına alındı. Ümit A.’nın Hasan E.(42) ile Mustafa Y.’nin (33) liderliğini yaptığı çeteye, patronunun saat kaçta evden çıktığı ve yol güzergahına ilişkin bilgileri verdiği belirlendi. Zanlılar adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/DHA