Gündem TÜSİAD'a 'destek' sitemi

TÜSİAD'a 'destek' sitemi

Paylaş
TÜSİAD'a 'destek' sitemi

Başbakan Erdoğan dün Ümit Boyner başkanlığındaki TÜSİAD heyetini kabul etti. Erdoğan “Sizden destek beklerdim” diyerek referandum konusunda açıklama yapmayan TÜSİAD'a sitem etti

Herkesin ekseni kaydı

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan dün Ümit Boyner başkanlığındaki Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyetini kabul etti. Ümit Boyner görüşmede, küresel piyasalarda yaşanan krizin ardından Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine yönelmesi nedeniyle ortaya çıkan ‘eksen kayması’ tartışmasını gündeme getirdi.

Ümit Boyner, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğuya doğru bir eksen kaymasının olmasını doğal karşılıyoruz. Ancak Türkiye’nin yönünün Avrupa Birliği olduğunu biliyoruz” dedi.

Pakette eksikler var

1 saat 40 dakikalık görüşmenin iki taraf için de ‘olumlu geçtiği’ belirtildi. Ancak tam ‘kalkma vakti’ Başbakan’ın referandum konusunu açıp Ümit Boyner’e, “Ben sizden destek beklerdim” diyerek üstü örtülü sitem ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Ümit Boyner şunları söyledi: “Bizim siyasi bir duruşumuz yok. Değişiklikler konusunda ilkesel yaklaşımımız var. 1998’deki Demokrasi Raporu’muzdan beri tavrımız net. Pakette hem beğendiğimiz hem de eksik bulduğumuz maddeler var.”