Ekonomi TÜSİAD'da Ümit Boyner dönemi

TÜSİAD'da Ümit Boyner dönemi

Paylaş
TÜSİAD'da Ümit Boyner dönemi

TÜSİAD'da Ümit Boyner dönemi

TÜSİAD 40. Genel Kurul Toplantısında seçilen yeni Yönetim Kurulu, ilk toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Ümit Boyner’i, Başkan Yardımcılıkları görevine ise Haluk Dinçer ve Tayfun Bayazıt’ı getirdi.

Haberin Devamı

Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ve görev alanları şöyle: "Nazlı Ümit Boyner Yönetim Kurulu Başkanı, Haluk Dinçer Başkan Yardımcısı Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı, Tayfun Bayazıt Başkan Yardımcısı Ekonomik ve Mali İşler Komisyonu Başkanı, Cansen Başaran Symes Sayman Üye Şirket İşleri Komisyonu Başkanı, Lucien Arkas Üye Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı, Mehmet Ali Aydınlar Üye Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Erman Ilıcak Üye Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı, Ali Kibar Üye Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı, Volkan Vural Üye Dışişleri ve AB Uyum Komisyonu Başkanı, Muharrem Yılmaz Üye Meslek Örgütleri ile İlişkiler ve Bölgesel Gelişme Komisyonu Başkanı, Zafer Ali Yavan Üye Genel Sekreter."

Haberin Devamı

TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada yer verilen Ümit Boyner’in biyografisi ise şöyle:

"1963’te İstanbul’da doğan Nazlı Ümit Boyner, üniversite eğitimini ekonomi üzerine 1985’te University of Rochester’da tamamladı. 1985 yılında Chemical Mitsui Bank’ta iş hayatına başlayan Boyner, iki yıl süren bankacılığın ardından altı yıl çeşitli şirketlerde Finansman Yöneticisi olarak çalıştı. 1996’da Boyner Grubu’nun, Holdingleşme Stratejisi ile birlikte Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2002 yılında ağırlıklı olarak Finansman ve Yatırım Konularından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. TÜSİAD’da 2005 yılında Dış Tanıtım Komisyonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, 2007 yılında Başkan Yardımcısı oldu. Ayrıca KAGİDER’de Kurucu Üye ve dört yıl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’nde iki yıl başkanlık yaptı. Ümit Boyner aynı zamanda TINA (Sualtı Arkeoloji Vakfı), TEGV ve Tohum Otizm Vakfı’nda Mütevelli Heyeti Üyesi olup, 2008’den bu yana Carnegie Endowment for International Peace, Ortadoğu Bölümü - Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ümit Boyner, evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir."

Ümit Boyner: TÜSİAD bir çıkar grubu değil