MRauf Ateş TÜSİAD'ın yeni başkanı artık ne yapamayacak?
HABERİ PAYLAŞ

TÜSİAD'ın yeni başkanı artık ne yapamayacak?

TÜSİAD’daki başkanlık görevini devreden Arzuhan Yalçındağ’ın konuşmasını dinledim. Sonunda, ‘iki oğluna’ teşekkür etti. Onlar yerine, başkanlığın gerektirdiği işlere yoğunlaştığı için, yeterince vakit ayıramadığını söyledi.

Arzuhan Hanım çok haklı... TÜSİAD Başkanlığı, her zaman zordur. Ama eski başkanlardan Şahap Kocatopçu’nun da belirttiği gibi, eskiden bu kadar toplantı, etkinlik ve dış gezi gerektirmiyordu. Son başkanın 2009 ajandasını istemiş ve incelemiştim. Orada da tablo bütün açıklığı ile kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

O nedenle Ümit Boyner’in işinin çok zor olduğunu, onu yeni bir hayatın beklediğini, en azından 2 yıl süreyle, özel hayatında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum.

Boyner, yaklaşık 1 yıl önce Capital’deki söyleşisinde, iş dışı yaşamını anlatmıştı. Yoğun iş hayatına rağmen, oldukça renkli bir yaşamı olduğunu okumuştum.

Başkanlık sonrasındaki konuşmasını dinlerken, hayatının bu dönemine veda etmek zorunda kalacağını düşündüm.

Ayvalık artık zor mu?

Önce Ümit Boyner’in başkanlık öncesindeki ‘iş dışı’ yaşamına bakalım:

- Güne saat 7’de başlıyorum, oğlum okula gittikten sonra ben de işe gidiyorum. Saat 6-7 gibi eve dönüyorum.

- Stresten arınmak için haftada 2 gün yoga yapmaya başladım. Ofiste 10 dakika bile zaman bulsam nefes egzersizi yapıyorum.

- Akşam evde kitap okur, film izleriz.

- Hafta sonunda Ayvalık’a kaçabilirsek, o çok iyi geliyor. Açık havada yürüyüş yaparak, kitap okuyarak dinleniyorum.

- Kışın bile eşimle birlikte açık hava yürüyüşleri yapıyoruz. Tam bir oksijen meraklısıyız.

- Her dönemden, hatta 17’nci yüzyıldan kalma küçük küçük kumaşları topluyorum, nerede dokunmuş onları öğrenmeye çalışıyorum.

Su altında film çekmek zorlaştı

- Sualtında film çekiyorum. Film çekerken kendimi çok çok iyi hissediyorum.

- Yemek yapmayı seviyorum. Yemek yapmak benim için bir tür dinlenme.

- Pazar sabahları özellikleri yazın daha çok büyük kahvaltı yapmaya çalışıyorum. Arada balık yaparım. Dolma dahil her tür yemek yapabiliyorum.

- İki oğlum, 3 tane de üvey kızım var. Yani toplam 5 çocuğumuz var. Çocuklarımla genellikle arkadaş olmaya çalışıyorum. Eğlenceli bir anneyim. Ümit Hanım’ın bir söyleşi sözü var. İlk söyleşide bunların hangilerini yapabildiğini soracağım. O zaman durumu sizlerle de paylaşırım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder