Gündem Tutuklanan Albay Önsel'den şok sözler

Tutuklanan Albay Önsel'den şok sözler

Paylaş
Tutuklanan Albay Önsel'den şok sözler

Balyoz davası kapsamında tutuklanan Kurmay Albay Mustafa Önsel, "Bu Türk milletine açılmış savaştır" dedi

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Şubat’ta görülen Balyoz davası duruşmasında hakkında yakalama kararı verilen Kurmay Albay Mustafa Önsel, tutuklandı. Mahkemeye çıkarılarak hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunduktan sonra tutuklanan Albay Önsel, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Önsel,"Bu gerçekten Türk milletine açılmış savaştır. Bu savaşta Sakarya Savaşı çok öğreticidir. Sakarya Savaşı’nda bu ordunun yüzde 40’ı kaçmış, ilginçtir ki yüzde 60’ı da savaşmıştır. Biz savaşan dedelerin torunuyuz. O savaşta kaybedenlerin torunu ile savaş şimdi başlıyor. Cuma günü üç gün sürecek açlık grevine başlıyorum. Sembolik ve bireysel bu."

Haberin Devamı

>> İŞTE O SÖZLER >> VİDEO

ALBAY ÖNSEL: "ÜÇ GÜNLÜK AÇLIK GREVİ İLE DİRENİŞİMİ BAŞLATIYORUM"

Albay Önsel, avukatı aracılığıyla gazetecilere ilettiği el yazısı ile yazdığı mektupta, 30 yıldır üniforma giydiğini, kendilerine darbeci denilerek üniformalarının lekelendiğini, bu üniformayla Türk milletine kast edenlere karşı mücadele ortaya koyduklarını ve mücadelede de pek çok arkadaşlarını kaybettiklerini ifade etti.

"Şimdi de hürriyetlimizi kaybettik ama herkes bilsin ki onurumuzu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Fırsat verilsin 10 dakika içinde bu Balyoz denilen
olayın safsata olduğunu ortaya koyayım. Ama görüyoruz ki bunu bilen sözde yargı mensupları savunmamazı yapmamıza bile müsaade etmeden bizi tutukladı" diyen Önsel, Türk milletinin önce mangası olduklarını, hukukun silah olarak kullanılmasıyla pusuya düşürüldüklerini savundu.

Haberin Devamı

Asıl pusunun Türk milletine yönelik olduğunu öne süren Önsel, "Tedbirinizi alınız. Eğer bu topraklarda değerlerimizle birlikte özgürce yaşayacaksak direnmek zorundayız. Biz bu süreçte Türk milleti adına her şeyi göze alarak direnişi başlatıyoruz" ifadesini kullandı.

Elie Wiesel’den alıntılar yapan Önsel, açıklamasında şunları kaydetti:

"Adaletsizliğe karşı direnmek bu kararı verenlere ’hukuksuzsunuz, öyleyse bizim için artık hükümsüzsünüz’ diye haykırmak maksadıyla cezaevinde 3
günlük sembolik açlık grevi ile direnişimi başlatıyorum. Bu tamamen bireysel kararımdır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Üçüncü kez hukuk katledilerek
tutuklanıyorum. Yeter artık. 14 Mart günü Silivri’deki duruşma düğünümüzdür. Bütün dostları düğünümüze davet ediyorum."

YAKALAMA ÇIKAN TUĞGENERAL NATO’DA GÖREVLİ-

Öte yandan duruşmada Önsel’in avukatlığını yapan Ramazan Bulut, hakkında yakalama kararı verilen Tuğgeneral Hakan Akkoç’un da avukatı olduğunu belirtti. Tuğgeneral Hakan Akkoç’un Belçika’da NATO Karargahında görevli olduğunu belirten avukat Bulut, " Müvekkilim NATO’da Savunma Direktör Yardımcısı olarak görev yapıyor. Türkiye’ye gelmesi için Genelkurmay Başkanlığı NATO’ya yazı gönderdi. Müvekkilimin gelmesi için NATO’nun izin vermesi gerekiyor. Kendisinin maaşını NATO veriyor. Bu nedenle kendisi gelmeye yetkili değil" dedi.

Haberin Devamı

Selahattin GÜNDAY - Özgür ARSLAN / DHA