Gündem Tutuklanan başsavcının eşi konuştu

Tutuklanan başsavcının eşi konuştu

Paylaş
Tutuklanan başsavcının eşi konuştu

Muhteber Cihaner: Yatak odasına kadar aradılar, kızımın çizgi filmlerini bile aldılar

Erzurum'da tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in eşi Muhteber Cihaner, dün adliye lojmanındaki evinin yatak odasına kadar arandığını, özel eşyalarının bile didik didik edildiğini bildirdi. Yaşadıklarını bir türlü unutamayacağını anlatan Muhteber Cihaner, 6.5 yaşındaki tek çocukları Sıla’nın severek izlediği çizgi filmlerine bile el konulduğunu belirterek, “Toplam 300 kadar müzik, film, çizgi film arşivimiz alındı” dedi.

Haberin Devamı

Dün sabah iyi dileklerle uğurladığı eşinin makamında arama yapıldığını televizyondan öğrendiğini anlatan bankada çalışan Muhteber Cihaner, yaklaşık 3 yıldan beri Erzincan’da bulunduklarını belirtti. İnönü Mahallesi'ndeki Adliye Lojmanlarında oturan Muhteber Cihaner, olayı öğrenen yakınları ile birlikte geceyi televizyon başında geçirdiklerini bildirdi. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner, lojmandaki evlerinde yapılan aramayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Arama yapılırken evdeydim. Evi arayanların sayısı yaklasık 10 kişiydi. Saat 11.30’da başladı arama saat 18.10’da sona erdi. Arama bittikten sonra işlemleri saat 20.00’ye kadar tamamladı ve ayrıldılar. Evde her yeri aradılar. Yatak odasına bile girerek arama yaptılar. Özel eşyalarım bile didik didik edildi. Kızımın çizgi filmleri, bizim izlediğimiz film ve müzik CD’leri alındı. Eşim, ben ve kızım film izlemeyi seviyorduk. Yaklaşık 300 kadar müzik, film ve çizgi film CD arşivimiz alındı. Böyle bir şey beklemiyorduk. Yapılan hukuksuz bir şey. Bir başsavcının evi aranamaz. Yargıtay’da yargılanması gereken bir başsavcının evini bir savcı gelip de arayamaz, tutuklayamaz. Sonuçta hukuksuzluk olduğu herkesin hemfikir olduğu bir şey. Ama bunlar hukuk tanımadığı için hep birlikte ne olacağını göreceğiz.”

Haberin Devamı

Kızları Sıla’yı televizyondan uzak tuttuklarını ve ona şimdilik babasıyla ilgili hiçbir şey söylemediklerini anlatan Muhteber Cihaner, Sıla’nın babasını sık sık özlediğini ve sorduğunu anımsattı. Muhteber Cihaner, “Tek kızımız var. 6.5 yaşında ve Sıla anasınıfına gidiyor. Kızım henüz ne olduğunun farkında değil. Babası sorulduğu zaman ‘işi vardı. bir yere gitti gelecek’ diyoruz. Olayı öğrenen yakınlarımız eve geldi. Gece sabaha dek televizyonlardan gelişmeleri izledik” dedi.

Nursima ÖZONUR/ERZİNCAN, (DHA)