Gündem Tutuklanan Recep Sert'in borcunu Haluk Levent'in kurduğu dernek ödedi

Tutuklanan Recep Sert'in borcunu Haluk Levent'in kurduğu dernek ödedi

Paylaş
Tutuklanan Recep Sert'in borcunu Haluk Levent'in kurduğu dernek ödedi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, bin 500 liralık beyaz eşya taksitini ödemediği için dün tutuklanan, yaklaşık 4 yıl önce yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, tüm borcu olan 6 bin liranın, rock şarkıcısı Haluk Levent öncülüğünde kurulan Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) şubesi aracılığıyla ödenmesiyle serbest bırakıldı. Haluk Levent, bu gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013'te yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, beyaz eşya borcunu ödemediği için tutuklandı. Recep Sert’e, rock şarkıcısı Haluk Levent öncülüğünde kurulan AHBAP Bursa şubesinden destek geldi. Haluk Levent, tutuklama haberini öğrenince, Esma Sert’i arayıp bilgi aldı ve Recep Sert’in tüm borçlarını dernek aracılığıyla ödedi.


GÖĞÜS HASTALIKLARI BÖLÜMÜNDE TEDAVİ ALTINDA


Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Sert, burada rahatsızlanması üzerine Bursa Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Sert'in göğüs hastalıkları bölümünde tedavi altına alındığı öğrenildi.


YÜZ VE ÇENE NAKLİ YAPILMIŞTI


Bursa'nın İnegöl ilçesinde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden yaralanan Recep Sert'e 18 Temmuz 2013'te Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz ve çene nakli gerçekleştirilmişti. Naklin ardından sağlığına kavuşan Sert, 21 Arallık 2014'te nişanlısı Esma Akyurt ile Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen törenle dünya evine girmişti.


Yüz nakli olan Recep Sert tutuklandı

AÇIKLAMA YAPTILAR


Recep Sert'in eşi Esma Sert, Facebook hesabından yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Esma Sert yaptığı açıklamada, "Bugün hakkımızda bazı haberler çıkmış bunu bu kadar abartmaya gündemi meşgul etmeye gerek yok herkesin kendine göre sıkıntıları olur. Allah'a şükürler olsun hiç bir problem yok Recep şuan hastanede birazdan taburcu olacağız ben bir zamanlar haklı olduğum konuda ki dedi.

İşte o paylaşım:

'AHBAP' DESTEK OLDU


Borcunu ödememesi durumunda 30 gün cezaevinde kalacağı belirtilen Recep Sert’e, rock şarkıcısı Haluk Levent öncülüğünde kurulan AHBAP Bursa şubesinden destek geldi. Haluk Levent, tutuklama haberini öğrenince, Esma Sert’i arayıp bilgi aldı ve Recep Sert’in tüm borçlarını dernek aracılığıyla ödedi. Borçlarının ödenmesiyle hakkındaki tutukluluk kararı kaldırılan Sert’in hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Haluk Levent, AHBAP Bursa şubesinin attığı ‘Recep abimizin kalan 6 bin liralık borcu da ödenmiştir. Artık hapis yatmayacak’ yazılı tweeti, alıntılayarak ’geçmiş olsun’ mesajıyla takipçileriyle paylaştı.