Siyaset Tutuklu savcı için yeni girişim
Paylaş
Tutuklu savcı için yeni girişim

Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın tahliye talebi bir üst mahkemeye başvurularak yenilendi

Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Ergenekon terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, iftira ve tehdit' suçlarından tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine konulan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tahliye edilmesini sağlamak için Özel Yetkili Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuru yapıldı.

Cihaner'in savunmasını yapan Avukat Hamit Sekman, "Diyarbakır'a bugün itiraz dilekçesini vereceğiz" demişti.

Haberin Devamı

BİR ÜST MAHKEME

İkinci başvuru yapılmadan önce şu açıklamalar gelmişti:

Başvuru Erzincan Barosu Avukatlarından Hamit Sekman, önce Başsavcı İlhan Cihaner'le tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Özel Cezaevinde bir görüşme yapacaklarını bildirdi. Dün (17 Şubat) Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın 'usul ve yasaya uygun' olduğu gerekçesiyle itirazı reddettiğini anımsatan Hamit Sekman, İstanbul ve Ankara'dan gelen hukukçularla ortak bir toplantı yaparak son durumu değerlendireceklerini belirtti. Avukat Hamit Sekman, tahliye talebini yenileyeceklerine dikkati çekerek, "Bir üst mahkeme olan Özel Yetkili Diyarbakır Ağır ceza Mahkemesine tutukluk kararına itiraz için dilekçe vereceğiz. Avukatlarla ve Başsavcı İlhan beyle görüşerek bu duruma öğleden sonra açıklık getireceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'DURSUN ÇİÇEK'LE İLGİM YOK' DEDİ

Öte yandan yetkileri sonradan HSYK tarafından alınan Savcı Osman Şanal'ın Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i sorgulaması sırasında hazır bulunan Avukat Mahmut Sekman, "Sorgu sırasında en çarıpıcı sorular Dursun Çiçek'le olan sorulardı. Başsavcı, Dursun Çiçek'le ilgisinin olmadığını, tanımadığını bildirdi. Tarikatların üzerinde baskı kurmaya çalıştığı yolundaki sorular yöneltildi. İlhan beyin kısa ama gerekli cevapları vermekle yetindi" dedi.

DHA