Gündem Tutuklu Yarbay Dönmez: Hesap vermeye hazırız

Tutuklu Yarbay Dönmez: Hesap vermeye hazırız

Paylaş
Tutuklu Yarbay Dönmez: Hesap vermeye hazırız

Tutuklu Yarbay Dönmez: Hesap vermeye hazırız

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Yarbay Mustafa Dönmez, her şeyin hesabını vermeye hazır olduklarını belirterek, "Ama bizim yüzümüzden aydınlar içeri alınmasın. Soner Yalçın içeride. Umarım bizim yüzümüzden değildir" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salondaki duruşmada savunmasını yapan Dönmez, olay yerinde kanıtların tahrip edilmemesi ve sahte kanıt konulmasının önüne geçilmesi gerektiğini, ancak bu kuralların hiçbirine uyulmadığını belirterek, "Aramada bulunmayan askeri savcı, ’Aramada bulundum’ diye tutanağa imza atmış. Hangi birini anlatayım. İnsan hiç mi kurallara uymaz" diye konuştu.

İnsanların baskı altında olduğunu ve konuşmaya cesaret edemediğini ileri süren Dönmez, "Her şeyin hesabını vermeye hazırız. Ama bizim yüzümüzden aydınlar içeri alınmasın. Soner Yalçın, içeride. Umarım bizim yüzümüzden değildir. Üzerimizde kara bulutlar var. Sığındığımız bir tek sizler kaldınız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Dönmez, tutanak, fotoğraf ve görüntülerdeki tarih, bilgi ve yazıların birbirini doğrulamadığını, çelişkilerle dolu olduğunu savunarak, mahkeme heyetinin önüne getirilen iddianamenin, yalan üzerine kurulduğunu bildirdi.

Aramalarda alınan malzemelerin bir gün sonra İstanbul TEM Şube Müdürlüğüne getirildiğini anlatan Dönmez, malzemelerin avukat nezaretinde açıldığını, kroki ve suikast planlarının görülmediğini, bunların daha sonra eklendiğini iddia etti.

-"SANKİ ORGANİZE İŞLER FİLMİ ÇEKİYORLAR"-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan planın safha safha uygulandığını kaydeden Dönmez, savunmasına şöyle devam etti:
"Taleplerimiz yerine getirmiyor. Aramalarda bulunan materyallerin üzerinde, aramalara katılan polislerin parmak izleri çıkacak. Bu yüzden parmak izleri araştırılmıyor. Bunları nereye kadar saklayacaklar. Eninde sonunda bu gerçekler ortaya çıkacak. Onurlu polislere her zaman şükranlarımı iletiyorum. Lojmanlarda yapılan aramalarda, aramalara nezaret eden jandarma kroki bulunmadığını belirtiyor. Tanık ifadesinde ’Polisler yanımda ajandalara bakıyorlardı, Ancak içeriklerini görmedim. Ama (aaa kroki) şeklinde bir konuşma duymadım’ diyor. Sapanca’da arama yapanlar, sanki organize işler filmi çekiyorlar. İtina ile evimi soymuşlar ve yağmalamışlar."

Haberin Devamı

-"DEDEKTÖRÜN OLAY YERİNE GETİRİLMESİ UNUTULMUŞTUR"-

Sanık Yarbay Dönmez, olay yeri tutanağında yer alan beyanların gerçek dışı olduğunu, tutanakların her satırının sanal ifadelerle dolu olduğunu ileri sürdü.
Polislerin yaptıkları aramalarda, her şeyi elleriyle koymuş gibi bulduğunu dile getiren Dönmez, şöyle konuştu:
"Bu mühimmatları bir koyan kişi ve bir de bulan kişi var. Çünkü inandırıcı olması lazım. Her şey planlı bir şekilde yürütülüyor. Ankara Zir Vadisi’nde yapılan aramalarda, tutanakta belirtilenin aksine dedektörün olay yerine getirilmesi unutulmuştur. Arama başladıktan sonra Ankara kazma ekibi çalışmalarına başladıktan sonra, inandırıcı olması için telefonla dedektör isteniyor. Bu konuşmalar görüntülerde var. Ne köpek var, ne de dedektör. Krokide belirtilen noktada köpekler ile arama yapılmamıştır. Hepsi iftira yalan."

Şahsına ait olmayan bir dilekçeden alınmış yazılara göre kriminal raporun hazırlandığını bildiren Dönmez, raporun halen geçerli sayıldığını, bu konunun araştırılmasını, tekrar incelenmesini defalarca talep ettiğini dile getirdi.
Duruşma, sanık Yarbay Mustafa Dönmez’in savunma yapmasıyla devam ediyor.

Haberin Devamı