Siyaset 'Tuu size' kesmedi şimdi de 'yuh' dedi
Paylaş
'Tuu size' kesmedi şimdi de 'yuh' dedi

Arınç, “Gazetecilere 'Tuu' derseniz ziyaretinize gelmeyiz” diyen Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay'a, “O zaman 'Yuh' diyeyim de gel” dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in adliyedeki makam odasında yapılan aramanın medyada ‘Adliyeye baskın’ şeklinde yer almasını “Adliye basıldı diyorlar. Böyle baskın mı olur. Tuu size. Bunlar hep basmaya alışmışlar. Kafaları basmıyor” şeklinde değerlendirmişti. Arınç tepkiler üzerine özür dilemişti. Arınç’ı eleştirenler arasında Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay da vardı. Abakay, “Arınç çok ve boş konuşuyor” demişti. Bunun üzerine Arınç da ÇGD için “Adını bilmediğim dernek” ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Kuliste tartıştılar

Bülent Arınç ve ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay bu gerilimin ardından dün TBMM kulisinde tartıştı. Arınç ile Abakay arasındaki şu diyalog yaşandı:

Ahmet Abakay: “Sayın Bakan, ben Ahmet Abakay. Beni tanımadığınızı söylemişsiniz. Orman Bakanı olsanız anlayacağım ama basından sorumlu bir bakan olarak bunu söylemeniz vahim bir bilgisizlik. 32 yıllık bir derneğiz. 2 bin 500 üyemiz var. Ali Kırca da benim üyem. Siz bizi tanıyacaksınız.

Bülent Arınç: Seni tanıyorum. Ama TBMM Başkanı oldum ziyaretime gelmediniz. Medyadan sorumlu bakan oldum gelmediniz. Bana gelmeyen adamı ben niye tanıyayım? O nezaketsizliği gösterdiğiniz için tanımıyorum. Karadeniz fıkrasındaki gibi ‘Ben de seni tanımayrum’.

Haberin Devamı

‘CHP olsa gidersiniz’

Ahmet Abakay: Gelmediğimiz için mi tanımıyorum dediniz? Bütün derdiniz bu mu?

Bülent Arınç: Böyle çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık el sıkışmakla olur. Dosyanı takdim etmekle, gazetecilerin sorunlarını anlatmakla olur.

Ahmet Abakay: Biz sizi ‘tuuu’ dediğiniz için eleştirdik. Gazetecilere ‘tuuu’ derseniz biz size gelemeyiz.

Bülent Arınç: O zaman ‘yuh’ diyeyim de gel.

Ahmet Abakay: Biz geçmiş iktidarlarda da hiçbir bakana ziyaret yapmadık. Biz siyasi parti değiliz. Meclis Başkanı’nı niye ziyaret edelim? Biz iktidarlara hep mesafeli olduk.

Bülent Arınç: CHP gelince onun bakanına gidersiniz. İlkelerinizi bozmayın. 32 yıl değil 132 yıl böyle devam edin.