Sağlık Tuzlu peynir cipsten daha zararlı

Tuzlu peynir cipsten daha zararlı

Paylaş
Tuzlu peynir cipsten daha zararlı

İngiliz uzmanlar, peynirdeki yüksek tuz oranının kalp krizine ve erken ölümlere neden olduğunu açıkladı

İngiliz uzmanların yaptığı açıklamaya göre; günlük beslenmede önemli yer tutan peynirdeki tuz oranı cipsten daha yüksek. Tuz tüketimi üzerine çalışmalar yürüten Consensus Action on Salt and Health (CASH), cheddar peynirinin cipsten tuzlu olduğunu, hellim ve feta gibi peynirlerdeki tuz oranının deniz suyundan yüksek olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

CASH, aileleri daha az peynir tüketmeye, İngiliz hükümetini ise bu konuda adım atmaya çağırdı. Doymuş yağ oranı da yüksek olan peynir çeşitlerinden rokforun 30 gramında 1 gram, hellimin ise 0.81 gram tuz bulunuyor.

'AZ TUZLU PEYNİR TERCİH EDİN'

Deniz suyunun tuz oranı ise hepsinden düşük kalıyor. Deniz suyunun 30 gramında 0.75 gram tuz bulunuyor. Cips türü ürünlerin 20 gramında ise yaklaşık 0.56 gram tuz bulunuyor.

Doktorlar, tuzun, yüksek tansiyona neden olduğunu, kalp krizi ve erken ölüm riskini artırdığını dile getiriyor. Kardiolog Doktor Graham MacGregor, "Peynir tüketimini azaltmak ya da az tuzlu peynir tercih etmek gerekiyor. Günde 1 gram az tuz tüketilmesi kalp krizi geçirme riskini düşürür" dedi.

Haberin Devamı