Siyaset Tüzmen: 'Bu şerefsizler her yerde olabilir'
Paylaş
Tüzmen: 'Bu şerefsizler her yerde olabilir'

Tüzmen: 'Bu şerefsizler her yerde olabilir'

Devlet eski Bakanı AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız'ın ailelere, “çocuklarını askere göndermeyin” çağrısıyla ilgili olarak, “Bu ülkeden beslenen insanlar, bu ülkeye saygılı olmak zorunda. Parlamentoda saygın bir şekilde bu çalışmalar yapılırken herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyor. Ancak şu var. Bu şerefsizler her yerde, her mevkide olabilir” dedi.

Son günlerde şehit olan askerlerin cenazelerine katılmadığını, ancak ailelerine telefonla başsağlığı dilediğini kaydetti. Cenaze törenlerine katılmama sebebi olarak yaşanabilecek provokasyonları gösteren Tüzmen, “Aileleye üzüntü veriyoruz, bunu yaşadım birkaç kez. Oralarda paralı adamlar tutuyorlar ve provokasyon yaptırıyorlar. Çok değişik tezgahlar dönüyor. Bizim şehit cenazelerinde olmamamız onların üzüntülerini azaltır. Aksi takdirde aile bizimle ilgilenmeye çalışıyor, dışarıdan şerefsizler protesto yaptırmaya çalışıyor. Biz gidince aileye daha fazla üzüntü, daha fazla acı veriyoruz” diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNDE TERÖR VAR

Türk devletinin 100 yıllık bir devlet olmadığını belirten Tüzmen, şöyle dedi: “4 bin, 5 bin senelik tarihimizle böylesi olayların hiçbir tanesinin esamesi okunmaz. Bu devlet kalır ve ilelebet devam eder. Bunu herkes kafasına soksun, aklını başına alsın. Bu şerefsizlerden vatanı temizleyebilmemiz için de birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Terör dünyanın her yerinde var. Türkiye'de de olmuştur. Ama devletimiz, milletimiz bunun üstesinden gelecek güçtedir. Bunu da zaman içerisinde göreceksiniz.”

Son dönemde artan terör olaylarının PKK'nın son hamleleri olduğunu belirten Tüzmen, “Bu şerefsizleri, nasıl bir kene koparttığınız zaman tehlikeli, onu vücudun içerisinde öldürmek lazım. Öyle rahatlıkla kurtulacağız” dedi.

Tüzmen kime 'Kimse karnından konuşmasın' dedi? Sonraki sayfada...

KİMSE KARNINDAN KONUŞMASIN

Tüzmen, Barış ve Demokrasi Partisi'nin 'askere gitmeyin' çağrısıyla ilgili ise şunları söyledi:
“Bu ülkeden beslenen insanlar, bu ülkeye saygılı olmak zorunda. Bu ülkenin kanunlarına, yönetmeliklerine her zaman saygılı olmak zorunda ve onlar doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Kimse karnından konuşmasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin içerisinde Türk milletini temsil eden milletvekillerinin hepsine saygılıyız. Görüyorsunuz, parlamentoda saygın bir şekilde bu çalışmalar yapılırken herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyor. Ancak şu var. Bu şerefsizler her yerde olabilir. Yani her mevkide olabilir. Bunların içerisinde bakarsınız Türkiye'nin çeşitli kesimlerinden insanlar gelebilir. Yani bu vatana saygısı, sevgisi olmayan, bu bayrağa sevgisi saygısı olmayan, bu millete saygısı sevgisi olmayan insanlar her kademede, her mevkide ve her ortamda olabilir. Ancak yüce Atatürk'ün dediği gibi 'Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.' O yüzden hiç korkunuz olmasın. Hepsi bunların temizlenir, zaman gelir ne kadar yanlış yaptıklarını hepsi öğrenir. Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Biz buralarda rahatça konuşubiliyorsak, o şehitlerimiz sayesindedir.”

Hamit SEÇİL/ANTALYA, (DHA)

2

Haberin Devamı