Siyaset Tüzmen: Hesabını soracağım
Paylaş
Tüzmen: Hesabını soracağım

Tüzmen: Hesabını soracağım

Parti kapatma maddesinin paketten düşmesi üzerine AK Parti'de fire tartışmaları başladı. Ak Partili Faruk Koca’nın 8. maddeye ret oyu veren milletvekillerini bir listeye yazması partiyi karıştırdı. Listede aı yer alan Kürşat Tüzmen ‘Yalakalığın hesabını sorarız’ derken, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan "Listeyi yazana değil, yazdırana bakmak lazım" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

'İÇERDE HESABINI SORACAĞIM'

Listenin yer aldığı fotoğraf için Tüzmen, ‘O gerçek bir fotoğraf ise ve o liste yemeğe yada parti davetine çağırılacaklar listesi değilse biz bunun hesabını sorarız. Başbakan yalakalığına soyunuluyorsa, liste yapılıyorsa bunun hesabını sorarız’ dedi.

AK Parti grup toplantı salonuna gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Tüzmen, ‘Hiç kimse yalakalık yapmaya çalışarak başkalarını karalamasın’ diyerek söz konusu listeyi hazırlayan ve aynı zamanda Başbakan’ın ev sahipliği ile tanınan Ak Parti Milletvekili Faruk Koca’ya sert tepki gösterdi. Tüzmen, Koca ile henüz görüşmediğini ancak grup toplantısında bu listenin hesabını soracağını söyledi.

Kulislerde, parti içindeki muhalif tutumlarıyla öne çıkan Yusuf Ziya İrbeç (Antalya), Vahit Erdem (Kırıkkale), eski bakan Murat Başesgioğlu (Kastamonu), Reha Çamuroğlu (İstanbul), eski TBMM Başkanı Köksal Toptan (Zonguldak), Kürşad Tüzmen (Mersin) ile partiden geçici ihraç edilen Ahmet Aydoğmuş (Çorum) ve Avni Doğan'ın (Kahramanmaraş) destek vermeyen isimler olarak anılıyor.

Haberin Devamı