Siyaset Tüzmen: Türkiye normalleşiyor
Paylaş
Tüzmen: Türkiye normalleşiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin normalleşme süreci yaşadığını ileri sürdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin bir normalleşme süreci içinde olduğunu bugün yaşananların geride bırakılması gerektiğini savundu.

Kürşad Tüzmen, burada Özel Harp Dairesi’ne bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda devam eden aramalarla ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye’nin bir normalleşme sürecine girdiğini belirten Tüzmen, “Bugün için yaşanılanları artık arkamızda bırakıp ülke olarak yolumuza devam etmemiz için bunları yaşamamız gerekiyordu.

Çok çeşitli görüş ve senaryolar ortaya atılıyor. Ancak yargının gerekli inceleme ve çalışmaları tamamlayıp, gereken kararı verdikten sonra bu konuda net bir şey söyleyebiliriz” dedi.

"SİYASET YERİ TBMM"

Kapatılan DTP’li belediye başkanlarının tutuklanmasını da değerlendiren Tüzmen şunları söyledi: “Burada terör örgütüyle kendisini ayıramayan, terör örgütünden kendisini soyutlayamayan gerek siyasi yapılanmaların, gerekse sivil toplum kuruluşlarının devamlılığı söz konusu değildir.

Biz çağrıyı yaptık. Sayın Başbakanımız çok samimi bir el attı ve oldukça önemli çalışmalar ortaya konuldu. Eğer siyaset yapılacaksa, TBMM siyasetin çatısıdır. Terör örgütünden herkesin kendisini soyutlaması lazım. Her şey çok açık bir şekilde ortada. Kimlerin bu süreçten rahatsız olduğu da ortada.”

Mustafa İnsan/MERSİN (DHA)

Haberin Devamı