Gündem TV altında can verdi

TV altında can verdi

Paylaş
TV altında can verdi

Bursa'da, üzerine televizyon düşen 14 yaşındaki zihinsel engelli Ahmet Şimşek yaşamını yitirdi

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, üzerine televizyon düşen 14 yaşındaki zihinsel engelli Ahmet Şimşek yaşamını yitirdi. Talihsiz çocuğun babası Zeki Şimşek (32), "Ahmet'in en çok sevdiği televizyondu. Mudanya'daki evimizde odasına plazma televizyon almıştık. Onu izlemiyordu" dedi.

Haberin Devamı

Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Anne Tuba Şimşek (30) 6 yaşındaki kızı Bahriye Nur'a yemek yedirirken, zihinsel engelli olan Ahmet Şimşek ise oturma odasında 86 ekran eski model televizyon izlemeye başladı.

Gelen gürültü üzerine oturma odasına giren Tuba Şimşek, televizyonun devrildiğini görünce "yine yaramazlık mı yaptın?" diye seslendi. Oturma grubu ile TV sehpası arasındaki 20 santimetrelik boşluğa devrilen televizyonun yanına gelen Tuba Şimşek, Ahmet'in televizyonun altında kaldığını gördü. Komşularının yardımıyla hastaneye kaldırılmak istenen Ahmet Şimşek yolda yaşamını yitirdi.

Televizyonunun fişini çekmek istersen devrilen televizyonun altında kaldığı sanılan Ahmet Şimşek'in cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturmaya başlandı,

Haberin Devamı

Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Zeki Şimşek, zihinsel engelli olan oğlunu çok sayıda rehabilitasyon merkezine götürmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirterek, "En çok devrilen televizyonu seviyordu. Mudanya'daki evimizde odasına plazma televizyon almıştık. Ama en çok bu televizyonu seviyordu. Çizgi film ve maçları izliyordu. Kaderimiz buymuş" dedi.

Hüseyin TÜCCAR / BURSA, (DHA)