Dünya Twitter, IŞİD'i teker teker kapatıyor

Twitter, IŞİD'i teker teker kapatıyor

Paylaş
Twitter, IŞİD'i teker teker kapatıyor

Twitter IŞİD'in hesaplarını devletlerden gelen talepleri de dikkate alarak kapatıyor. ABD'nin şimdiye kadarki 42 hesabın kapatılması, 1918 hesap hakkında bilgi verilmesi yönündeki taleplerine Twitter, %72 oranında olumlu cevap verdi

Twitter, Ortadoğu’da İslamcı terörün odağı haline gelen IŞİD’e ait hesapları kapatıyor. Geçtiğimiz hafta boyunca terör örgütünün propagandasını yapan onlarca hesabın kapatıldığı bildirilirken yeniden açılan hesapların Twitter yönetimi tarafından şimdiye dek 3 kez üst üste kapatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

New York Daily News muhabiri Dan Friedman’a konuşan bir yetkili, şirket politikasının kullanıcıların paylaştığı içeriğe doğrudan odaklanmadığını fakat diğer kullanıcılardan gelen bildirimleri dikkate aldıklarını söyledi. Kullanıcılar tarafından IŞİD’e yönelik sempati ve destek mesajlarının kendi başına kapatma gerekçesi olmadığını, şiddete yönlendiren ve nefret içeren hesapları hedeflediklerini aktaran Nu Wexler, devletlerden gelen talepleri de dikkate aldıklarını belirtti. Nu Wexler, bu yılın ilk yarısı itibariyle ABD Hükümeti tarafından 42 hesabın kapatılması, 1918 hesap hakkında bilgi verilmesi yönünde talep aldıklarını, bu talebe %72 gibi bir oranla olumlu yanıt verdiklerini belirtti. IŞİD’in taraftar toplamak ve bölge halkına korku salmak amacıyla sosyal medyayı yaygın bir şekilde kullandığı biliniyor.

Haberin Devamı